En

Reneszánsz találkozások

Európai művészet 1250-1600

Időtartam: 120 perc

Maximális létszám: 35 fő

Ár: 11.000,-Ft iskolai foglalkozás díja

A reneszánsz kor forradalmi változást hozott a művészet történetébe. Az egykor névtelen mesterek rajongott művészekké, megbízóik pedig a reneszánsz szellemi élet irányítóivá váltak. Itáliai utazásunk során a 15–16. század társadalmi viszonyaival, udvari kultúrájával és művészetével ismerkedünk, és olyan kiemelkedő személyiségek műhelyeibe látogatunk, mint Raffaello, Leonardo vagy éppen Tiziano.

Alkotás: Reneszánsz élő portrékat készítünk: a korszakra jellemző színeket, textíliákat és gesztusokat utánozva újraértelmezzük a reneszánsz arckép műfaját, majd fotózkodunk.

A foglalkozás 60 perces és 120 perces változatban is elérhető. A 120 perces változathoz kézműves foglalkozás is kapcsolódik.

Az általános iskola felső osztályai számára élményszerű múzeumpedagógiai foglalkozásokat tartunk, amelyeknek során együtt gondolkodva lépünk be az egyes alkotások és tárgyi emlékek világába, értjük meg az egyes korszakok embereinek világképét, látásmódját, lehetőségeit, ízlését és a körülöttük levő világot. Mindezt kreatív feladatokkal fűszerezzük az élményszerű befogadás érdekében.

Időpont foglalása

A múzeumpedagógiai szolgáltatásokon való részvételhez mindenképpen előzetes regisztráció szükséges. Csak azokat az időpont-foglalásokat tudjuk figyelembe venni, amelyeket legalább két héttel a kívánt időpontot megelőzően adtak le. Munkatársaink ezután két munkanapon belül értesítik a regisztrálót foglalásának rögzítéséről. További információ az időpontfoglalásról a +36/30-221-75-65 telefonszámon.

 

Fogadónyilatkozat

Óvodai vagy iskolai csoport utazási kedvezmény igénybevételi szándékát a következő nyilatkozat kitöltésével jelezheti:
Nyilatkozat kitöltése

Lefoglalom!

Online kitölthető lapunkon keresztül fogadjuk a jelentkezést múzeumpedagógiai szolgáltatásainkra:
Kitöltöm az űrlapot

További fontos tudnivalók

A Szépművészeti Múzeumban alapvetően kétféle tárlatvezetést kínálunk. A csoportos tárlatvezetéseket a 10 fős, vagy annál nagyobb csoportoknak javasoljuk és mindazoknak, akik szeretnék egy saját tárlatvezetővel bejárni állandó vagy időszaki kiállításaink egyikét. A csoportos tárlatvezetés díja 10.000,-Ft magyar, 16.000,-Ft idegen nyelven. Az időpontot a látogatók igényéhez igazítjuk, a foglalás pedig online űrlapunkon keresztül elérhető.

Az előre meghirdetett vezetésekhez bárki csatlakozhat, elsősorban a 10 főt számláló vagy annál kisebb csoportoknak éri meg a Jegymesteren vagy a helyszínen megváltani a belépőjegy mellé a kiegészítő jegyet (1.000,-Ft/fő). Az aktuális vezetések témáiról és időpontjairól itt nyújtunk tájékoztatást.

Ha 2019. november 9-ig tárlatvezetést foglal le a Rubens és a flamand festészet fénykora című kiállításunkhoz, 2 db, előre meghirdetett vezetésre szóló kiegészítő jegyet adunk ajándékba. Az ajándékjegyek az állandó kiállításokban tartott előre meghirdetett vezetéseken 2020. március 20-ig érvényesek.

Az előre meghirdetett tárlatvezetéseken a részvétel érvényes belépőjeggyel és a tárlatvezetésre szóló kiegészítő jeggyel lehetséges, amelyet a Jegymesteren vagy a helyszínen tud megvásárolni.

Előre meghirdetett tárlatvezetéseink időpontjait honlapunkon, az alábbi linken találja:

https://www.szepmuveszeti.hu/programtipusok/tarlatvezetesek/

Látogatóink a következő témák közül válogathatnak:

  1. Remekművek remek válogatásban

Az egyórás Remekművek-tárlatvezetésen az érdeklődők a gótika, a reneszánsz és a barokk művészet emlékeinek bemutatása során nagy ívű időrendi áttekintést kapnak az európai festészet történetéről.

  1. Sólyomszem és áspiskígyó

A vezetés során a látogatók bepillantást nyernek az ókori Egyiptom különleges kultúrájába. A kiállítás tárgyain keresztül megismerkednek néhány emblematikus egyiptomi istennel, az istenekkel szoros kapcsolatot tartó fáraóval, az egyiptomi mágikus elképzelésekkel és túlvilághittel.

  1. Hetven év után – épületséta

Hetven év után újra megtekinthető a helyreállított Román Csarnok, amely nem ok nélkül a legdíszesebb tere a Szépművészeti Múzeumnak. De miért nevezték így el? Hogy hívják a többi csarnokot? Mit árul el az épület homlokzata a 19. századi emberek gondolkodásmódjáról?

  1. Művészet és mítosz a klasszikus ókorban

A klasszikus ókort bemutató kiállításon látogatóink megismerkedhetnek a görög művészet történetének nagy korszakaival. Tárlatvezetőink bemutatják a római hódítás előtti Itália kulturális sokszínűségét, az egymásra kölcsönösen hatást gyakorló italikus, görög és etruszk művészetet.

A bejelentkezés csak az e-mailen küldött visszaigazolással együtt érvényes. A visszaigazolásban szerepel a csoport és a látogatás minden rögzített adata a díjjal együtt. Csak a honlapon szereplő és e-mailben visszaigazolt árak és adatok mérvadók, szóbeli tájékoztatásra való hivatkozást nem tudunk elfogadni.

Kérjük, hogy a tárlatvezetés/foglalkozás kezdetének időpontja előtt legalább 15 perccel érkezzenek meg. Tárlatvezetőjük a megbeszélt időpont előtt 5 perccel fog megjelenni az információs pultnál. A földszinten várakozzanak a tárlatvezetőre úgy, hogy a csoport ne zavarja a többi látogatót a jegyvásárlásban, illetve mozgásban! A tárlatvezetés korábban kezdésére akkor sincs lehetőség, ha a csoport előbb érkezett. Kérjük szíves türelmüket!

A csoport késése esetén kérjük, hogy ezt telefonon mielőbb jelezzék az információs pultnak a (+36 1) 469 7788 telefonszámon. Legfeljebb 30 perces késést tudunk tolerálni, 30 perc késésen túl nem biztosítjuk a program megtartását. Ebben az esetben egy újabb időpont egyeztetése szükséges.

Kérjük, hogy az esetleges lemondást legkésőbb a látogatás előtti hétköznap 16 óráig jelezzék e-mailben a fenti elérhetőségeken.

Időpont foglalási igényét tárlatvezetéseinkre, foglalkozásainkra és egyéb szolgáltatásainkra a regisztrációs űrlap kitöltésével jelezheti felénk. Munkatársaink ezután két munkanapon belül értesítik  foglalásának rögzítéséről. Amennyiben az űrlap kitöltése folyamán további kérdései merülnének fel, vagy a rendelkezésre álló opciók között nem találná az Önnek optimálisat, úgy azt az űrlapon a kitöltés végén jelezheti.