En

ZOOMoljunk bele!

Minden kiállításban

Időtartam: 45 vagy 90 perc

Maximális létszám: 35 fő

Részvételi díj: Ingyenes

Iskolai csoportok számára INGYENESEN tartjuk meg a 2020. december 18-ig lefoglalt online múzeumpedagógiai foglalkozásokat. A 45 vagy 90 perces foglalkozásokra – időpont és téma megjelölésével – online foglalási felületünkön lehet regisztrálni. A foglalkozásokat keddtől péntekig a délelőtti órákban tartjuk, a megrendelő igényeihez alkalmazkodva.

A NAT-kompatibilis foglalkozások igénytől függően táv- és tantermi oktatásba egyaránt beépíthetők. Múzeumpedagógusaink elsősorban a ZOOM alkalmazást használják az online vezetések és foglalkozások megtartására.

A 45 perces formátum esetében az ismeretek átadása áll a középpontban, míg a 90 perces foglalkozásokat játékos, interaktív feladatokkal tesszük élményszerűvé. 

Online iskolai foglalkozásokat a következő témákban tartunk:

A Román Csarnok és a millennium 

Járjuk körbe a 19. században kialakult nemzeti identitás fogalmát a Román Csarnok példáján! A foglalkozás során a múzeum történetével is megismerkedünk, amely elválaszthatatlanul fonódik össze a századfordulós Budapest virágzásával, és maradandó emléket állít a millenniumnak.

Remekművek Itáliából

Az egyórás online vezetés során a tanulók a gótika, a reneszánsz és a manierizmus művészeti emlékeinek bemutatásával nagyívű időrendi áttekintést kapnak Itália festészetének történetéről. A különböző iskolák, korok és műfajok olyan festőóriások művein keresztül bontakoznak ki, mint Ghirlandaio, Giorgione, Raffaello és Bronzino.

Dürer kora

Megismerkedünk Albrecht Dürerrel, a sokszorosított grafika mesterével, és a német reneszánsz óriásának kortársaira gyakorolt hatásával. Összefoglaljuk Dürer munkásságának legfontosabb vívmányait, felnagyítjuk a tenyérnyi grafikák részleteit, rávilágítunk az összefüggésekre, játszunk és beszélgetünk.

 

Kedves Kolléga!

Amennyiben szeretnéd a diákokat az online foglalkozásra felkészíteni, olvasd el a pedagógusok számára írt tájékoztatónkat , illetve válogass digitális oktatási segédanyagaink közül!

Múzeumpedagógusok

Időpont foglalása

A múzeumpedagógiai szolgáltatásokhoz előzetes időpont-foglalás szükséges. Csak azokat a foglalásokat tudjuk figyelembe venni, amelyeket legalább egy héttel a kívánt időpontot megelőzően adtak le. Munkatársaink ezután két munkanapon belül értesítik a látogatót foglalásának rögzítéséről. További információ az időpontfoglalásról a +36/30 221 75 65-ös telefonszámon.

Fogadónyilatkozat

Óvodai vagy iskolai csoport utazási kedvezmény igénybevételi szándékát a következő nyilatkozat kitöltésével jelezheti:

Lefoglalom

Online kitölthető lapunkon keresztül fogadjuk a jelentkezést múzeumpedagógiai szolgáltatásainkra:

További fontos tudnivalók

A Szépművészeti Múzeumban alapvetően kétféle tárlatvezetést kínálunk. A csoportos tárlatvezetéseket a 10 fős, vagy annál nagyobb csoportoknak javasoljuk és mindazoknak, akik szeretnék egy saját tárlatvezetővel bejárni állandó vagy időszaki kiállításaink egyikét. A csoportos tárlatvezetés díja 10.000,-Ft magyar, 16.000,-Ft idegen nyelven. Az időpontot a látogatók igényéhez igazítjuk, a foglalás pedig online űrlapunkon keresztül elérhető.

Az előre meghirdetett vezetésekhez bárki csatlakozhat, elsősorban a 10 főt számláló vagy annál kisebb csoportoknak éri meg a Jegymesteren vagy a helyszínen megváltani a belépőjegy mellé a kiegészítő jegyet (1.000,-Ft/fő). Az aktuális vezetések témáiról és időpontjairól itt nyújtunk tájékoztatást.

A bejelentkezés csak az e-mailen küldött visszaigazolással együtt érvényes. A visszaigazolásban szerepel a csoport és a látogatás minden rögzített adata a díjjal együtt. Csak a honlapon szereplő és e-mailben visszaigazolt árak és adatok mérvadók, szóbeli tájékoztatásra való hivatkozást nem tudunk elfogadni.

Kérjük, hogy a tárlatvezetés/foglalkozás kezdetének időpontja előtt legalább 15 perccel érkezzenek meg. Tárlatvezetőjük a megbeszélt időpont előtt 5 perccel fog megjelenni az információs pultnál. A földszinten várakozzanak a tárlatvezetőre úgy, hogy a csoport ne zavarja a többi látogatót a jegyvásárlásban, illetve mozgásban! A tárlatvezetés korábban kezdésére akkor sincs lehetőség, ha a csoport előbb érkezett. Kérjük szíves türelmüket!

A csoport késése esetén kérjük, hogy ezt telefonon mielőbb jelezzék az információs pultnak a (+36 1) 469 7788 telefonszámon. Legfeljebb 30 perces késést tudunk tolerálni, 30 perc késésen túl nem biztosítjuk a program megtartását. Ebben az esetben egy újabb időpont egyeztetése szükséges.

Kérjük, hogy az esetleges lemondást legkésőbb a látogatás előtti hétköznap 16 óráig jelezzék e-mailben a fenti elérhetőségeken.

Időpont foglalási igényét tárlatvezetéseinkre, foglalkozásainkra és egyéb szolgáltatásainkra a regisztrációs űrlap kitöltésével jelezheti felénk. Munkatársaink ezután két munkanapon belül értesítik  foglalásának rögzítéséről. Amennyiben az űrlap kitöltése folyamán további kérdései merülnének fel, vagy a rendelkezésre álló opciók között nem találná az Önnek optimálisat, úgy azt az űrlapon a kitöltés végén jelezheti.