En

Kultúrák találkozása az ókorban

Tárlatvezetés az Antik Gyűjtemény állandó kiállításán

Klasszikus ókor

Időtartam: 60 perc vagy 90 perc

Maximális létszám: 15 fő

Szolgáltatás díja: 8 000 Ft vagy 11 000 Ft

Kiállításaink tárlatvezetéssel még nagyobb élményt nyújtanak!

60 perces tárlatvezetés

görögök – etruszkok – rómaiak – gyarmatosítás – kereskedelem – vázafestészet – szobrászat
Megismerkedünk az ókori Mediterráneum három legismertebb népének, a görögöknek, az etruszkoknak és a rómaiaknak a kultúrájával. A kereskedelmi kapcsolatoknak köszönhetően az egymásra hatás finom rendszere jött létre közöttük: nemcsak a nyersanyagok és élelmiszerek, hanem a technikák, a művészeti ízlés, a mesterségbeli tudás, a divat és a vallási hiedelmek is eljutottak egymáshoz. Az ókor anyagi kultúrájának kapcsolódási pontjait az Antik Gyűjtemény műtárgyai között szemezgetve gyűjtjük össze.

90 perces foglalkozás

A téma feldolgozását élő társasjáték teszi teljessé: Nagy dobókockával dobunk, nagy mezőkön lépkedünk. Megküzdünk a fenevadakkal és izgalmas talányokat oldunk meg. Vajon boldogulnánk-e, ha hirtelen az ókori világban találnánk magunkat?

Időpont foglalása

A múzeumpedagógiai szolgáltatásokhoz előzetes időpont-foglalás szükséges. Csak azokat a foglalásokat tudjuk figyelembe venni, amelyeket legalább egy héttel a kívánt időpontot megelőzően adtak le. Ha a foglalás pontosítást igényel, akkor munkatársaink két munkanapon belül felveszik a látogatóval a kapcsolatot. További információ az időpontfoglalásról a +36/30 221 75 65-ös telefonszámon.

Megrendelem

Online kitölthető lapunkon keresztül fogadjuk a jelentkezést múzeumpedagógiai szolgáltatásainkra:

További fontos tudnivalók

Időpont foglalási igényét tárlatvezetéseinkre, foglalkozásainkra és egyéb szolgáltatásainkra a regisztrációs űrlap kitöltésével jelezheti felénk. Munkatársaink ezután két munkanapon belül értesítik  foglalásának rögzítéséről. Amennyiben az űrlap kitöltése folyamán további kérdései merülnének fel, vagy a rendelkezésre álló opciók között nem találná az Önnek optimálisat, úgy azt az űrlapon a kitöltés végén jelezheti.

A bejelentkezés csak az e-mailen küldött visszaigazolással együtt érvényes. A visszaigazolásban szerepel a csoport és a látogatás minden rögzített adata a díjjal együtt. Csak a honlapon szereplő és e-mailben visszaigazolt árak és adatok mérvadók, szóbeli tájékoztatásra való hivatkozást nem tudunk elfogadni.

Kérjük, hogy a tárlatvezetés/foglalkozás kezdetének időpontja előtt legalább 15 perccel érkezzenek meg. Tárlatvezetőjük a megbeszélt időpont előtt 5 perccel fog megjelenni az információs pultnál. A földszinten várakozzanak a tárlatvezetőre úgy, hogy a csoport ne zavarja a többi látogatót a jegyvásárlásban, illetve mozgásban! A tárlatvezetés korábban kezdésére akkor sincs lehetőség, ha a csoport előbb érkezett. Kérjük szíves türelmüket!

A csoport késése esetén kérjük, hogy ezt telefonon mielőbb jelezzék az információs pultnak a (+36 1) 469 7788 telefonszámon. Legfeljebb 30 perces késést tudunk tolerálni, 30 perc késésen túl nem biztosítjuk a program megtartását. Ebben az esetben egy újabb időpont egyeztetése szükséges.

Kérjük, hogy az esetleges lemondást legkésőbb a látogatás előtti hétköznap 16 óráig jelezzék e-mailben a fenti elérhetőségeken.