En

Az Egyiptomi Gyűjtemény remekművei

Tárlatvezetés

Ókori Egyiptom

Időtartam: 60 perc

Maximális létszám: 17 fő

Ár: 10.000,-Ft tárlatvezetési díj

Kiállításaink tárlatvezetéssel még nagyobb élményt nyújtanak!

A kiállítás kiemelt műtárgyain keresztül bemutatjuk az ókori Egyiptom művészetét, szimbólumrendszerét, hitvilágát. A 60 perces tárlatvezetés során megvizsgáljuk az ókori egyiptomiak az évezredeken keresztül első ránézésre változatlannak tűnő, közelebbről megismerve azonban sokrétű és sokoldalú elképzeléseit az istenek, az emberek és a holtak birodalmáról.

A kiállítást bemutató zsebkönyv Ókori Egyiptom címmel kapható a MúzeumShopban.

Az Ókori Egyiptom kiállítás sajátosságai és a műtárgyak kis mérete miatt egy csoportban maximum 17 főt tudunk fogadni. Egy foglalkozáson maximum két csoport vehet részt. Ilyenkor két tárlatvezető dolgozik egyszerre; a csoportok a kiállítás két különböző pontjáról indulnak, majd félidőben helyet cserélnek.

Csak azokat a regisztrációkat tudjuk figyelembe venni, amelyeket legalább két héttel a kívánt időpontot megelőzően adnak le. A bejelentkezés csak az e-mailen küldött visszaigazolással együtt érvényes. A kiállításban szerdán és pénteken 10:30–14:30 között tartjuk az előre lefoglalható 60 perces tárlatvezetéseket. A szabad időpontok online foglalási felületünkön megtalálhatók.

Látogatásuk idején a csoportra az általános látogatói szabályok érvényesek, amelyek megtekinthetők a Múzeum előterében is. Kérjük, gondoskodjanak róla, hogy a szabályzatot a csoport minden tagja megismerje. Minden esetben a csoportvezetőt, szervezőt, kísérőt (valamint az eseti külön engedéllyel rendelkező külső tárlatvezetőt) terheli a felelősség azért, hogy csoportjuk tagjai ismerjék és betartsák a látogatói szabályzatban foglaltakat.

A 10 főt számláló, vagy annál kisebb csoportok esetén megéri egy előre meghirdetett vezetéshez csatlakozni!

További fontos tudnivalók

Időpont foglalási igényét tárlatvezetéseinkre, foglalkozásainkra és egyéb szolgáltatásainkra a regisztrációs űrlap kitöltésével jelezheti felénk. Munkatársaink ezután két munkanapon belül értesítik  foglalásának rögzítéséről. Amennyiben az űrlap kitöltése folyamán további kérdései merülnének fel, vagy a rendelkezésre álló opciók között nem találná az Önnek optimálisat, úgy azt az űrlapon a kitöltés végén jelezheti.

A bejelentkezés csak az e-mailen küldött visszaigazolással együtt érvényes. A visszaigazolásban szerepel a csoport és a látogatás minden rögzített adata a díjjal együtt. Csak a honlapon szereplő és e-mailben visszaigazolt árak és adatok mérvadók, szóbeli tájékoztatásra való hivatkozást nem tudunk elfogadni.

Kérjük, hogy a tárlatvezetés/foglalkozás kezdetének időpontja előtt legalább 15 perccel érkezzenek meg. Tárlatvezetőjük a megbeszélt időpont előtt 5 perccel fog megjelenni az információs pultnál. A földszinten várakozzanak a tárlatvezetőre úgy, hogy a csoport ne zavarja a többi látogatót a jegyvásárlásban, illetve mozgásban! A tárlatvezetés korábban kezdésére akkor sincs lehetőség, ha a csoport előbb érkezett. Kérjük szíves türelmüket!

A csoport késése esetén kérjük, hogy ezt telefonon mielőbb jelezzék az információs pultnak a (+36 1) 469 7788 telefonszámon. Legfeljebb 30 perces késést tudunk tolerálni, 30 perc késésen túl nem biztosítjuk a program megtartását. Ebben az esetben egy újabb időpont egyeztetése szükséges.

Kérjük, hogy az esetleges lemondást legkésőbb a látogatás előtti hétköznap 16 óráig jelezzék e-mailben a fenti elérhetőségeken.

A Szépművészeti Múzeumban alapvetően kétféle tárlatvezetést kínálunk. A csoportos tárlatvezetéseket a 10 fős, vagy annál nagyobb csoportoknak javasoljuk és mindazoknak, akik szeretnék egy saját tárlatvezetővel bejárni állandó vagy időszaki kiállításaink egyikét. A csoportos tárlatvezetés díja 10.000,-Ft magyar, 16.000,-Ft idegen nyelven. Az időpontot a látogatók igényéhez igazítjuk, a foglalás pedig online űrlapunkon keresztül elérhető.

Az előre meghirdetett vezetésekhez bárki csatlakozhat, elsősorban a 10 főt számláló vagy annál kisebb csoportoknak éri meg a Jegymesteren vagy a helyszínen megváltani a belépőjegy mellé a kiegészítő jegyet (1.000,-Ft/fő). Az aktuális vezetések témáiról és időpontjairól itt nyújtunk tájékoztatást.