En

Megelevenedik az ókor

Élő interpretációs foglalkozás iskolai csoportoknak

Klasszikus ókor

Időtartam: 120 perc

Maximális létszám: 30 fő

Ár: 21.000,-Ft iskolai foglalkozás díja

Ki ne gondolt volna már arra, hogy milyen lenne időutazni és múltban élt emberekkel találkozni? A foglalkozás során mindez valósággá válik: a résztvevők egy ókori athéni rabszolgalány vagy egy bacchánsnő társaságában találják magukat, vagy egy mesterember műhelyébe csöppennek, ahol a korhű ruhába öltözött karakterek mesélnek mindennapjaikról, a korszakról, amelyben élnek, és az őket körülvevő tárgyakról: vázákról, szobrokról, domborművekről.

 

A foglalkozás menete

A diákok a kiállítótérben találkoznak egy ókori karakterrel (a karakter egyeztetése a regisztráció után lehetséges; az időpont függvénye, hogy melyik karaktert tudjuk biztosítani). A találkozást követően a diákok a szerzett ismereteket játékos feladatok segítségével rögzítik, valamint kézműves foglalkozáson vesznek részt a műhelyben.

 

A foglalkozás két korcsoport életkori sajátosságaihoz igazodik (5–8. és 9–12. osztály).

Maximális létszám: 30 fő
15 fő felett a csoportokat két részre osztjuk: a csoport egyik fele a kiállításon kezd, a másik fele pedig a műhelyben; félidőben cserélnek.

Műhelymunka: vörös- vagy feketealakos kép festése agyaglapra

 

Foglalkozás díja: 21.000,-Ft
A foglalkozás díja mellett belépőjegyet kell fizetni, a jegyárakról és kedvezményekről ITT tájékozódhat.

Speciális jellege miatt a program nem vehető igénybe minden nap. A részletek pontosítása a regisztrációt követően lehetséges.

 

Időpont foglalása

A múzeumpedagógiai szolgáltatásokon való részvételhez mindenképpen előzetes regisztráció szükséges. Csak azokat az időpont-foglalásokat tudjuk figyelembe venni, amelyeket legalább két héttel a kívánt időpontot megelőzően adtak le. Munkatársaink ezután két munkanapon belül értesítik a regisztrálót foglalásának rögzítéséről. További információ az időpontfoglalásról a +36/30-221-75-65 telefonszámon.

 

Fogadónyilatkozat

Óvodai vagy iskolai csoport utazási kedvezmény igénybevételi szándékát a következő nyilatkozat kitöltésével jelezheti:
Nyilatkozat kitöltése

Lefoglalom!

Online kitölthető lapunkon keresztül fogadjuk a jelentkezést múzeumpedagógiai szolgáltatásainkra:
Kitöltöm az űrlapot

További fontos tudnivalók

A Szépművészeti Múzeumban alapvetően kétféle tárlatvezetést kínálunk. A csoportos tárlatvezetéseket a 10 fős, vagy annál nagyobb csoportoknak javasoljuk és mindazoknak, akik szeretnék egy saját tárlatvezetővel bejárni állandó vagy időszaki kiállításaink egyikét. A csoportos tárlatvezetés díja 10.000,-Ft magyar, 16.000,-Ft idegen nyelven. Az időpontot a látogatók igényéhez igazítjuk, a foglalás pedig online űrlapunkon keresztül elérhető.

Az előre meghirdetett vezetésekhez bárki csatlakozhat, elsősorban a 10 főt számláló vagy annál kisebb csoportoknak éri meg a Jegymesteren vagy a helyszínen megváltani a belépőjegy mellé a kiegészítő jegyet (1.000,-Ft/fő). Az aktuális vezetések témáiról és időpontjairól itt nyújtunk tájékoztatást.

Ha 2019. november 9-ig tárlatvezetést foglal le a Rubens és a flamand festészet fénykora című kiállításunkhoz, 2 db, előre meghirdetett vezetésre szóló kiegészítő jegyet adunk ajándékba. Az ajándékjegyek az állandó kiállításokban tartott előre meghirdetett vezetéseken 2020. március 20-ig érvényesek.

Az előre meghirdetett tárlatvezetéseken a részvétel érvényes belépőjeggyel és a tárlatvezetésre szóló kiegészítő jeggyel lehetséges, amelyet a Jegymesteren vagy a helyszínen tud megvásárolni.

Előre meghirdetett tárlatvezetéseink időpontjait honlapunkon, az alábbi linken találja:

https://www.szepmuveszeti.hu/programtipusok/tarlatvezetesek/

Látogatóink a következő témák közül válogathatnak:

  1. Remekművek remek válogatásban

Az egyórás Remekművek-tárlatvezetésen az érdeklődők a gótika, a reneszánsz és a barokk művészet emlékeinek bemutatása során nagy ívű időrendi áttekintést kapnak az európai festészet történetéről.

  1. Sólyomszem és áspiskígyó

A vezetés során a látogatók bepillantást nyernek az ókori Egyiptom különleges kultúrájába. A kiállítás tárgyain keresztül megismerkednek néhány emblematikus egyiptomi istennel, az istenekkel szoros kapcsolatot tartó fáraóval, az egyiptomi mágikus elképzelésekkel és túlvilághittel.

  1. Hetven év után – épületséta

Hetven év után újra megtekinthető a helyreállított Román Csarnok, amely nem ok nélkül a legdíszesebb tere a Szépművészeti Múzeumnak. De miért nevezték így el? Hogy hívják a többi csarnokot? Mit árul el az épület homlokzata a 19. századi emberek gondolkodásmódjáról?

  1. Művészet és mítosz a klasszikus ókorban

A klasszikus ókort bemutató kiállításon látogatóink megismerkedhetnek a görög művészet történetének nagy korszakaival. Tárlatvezetőink bemutatják a római hódítás előtti Itália kulturális sokszínűségét, az egymásra kölcsönösen hatást gyakorló italikus, görög és etruszk művészetet.

A bejelentkezés csak az e-mailen küldött visszaigazolással együtt érvényes. A visszaigazolásban szerepel a csoport és a látogatás minden rögzített adata a díjjal együtt. Csak a honlapon szereplő és e-mailben visszaigazolt árak és adatok mérvadók, szóbeli tájékoztatásra való hivatkozást nem tudunk elfogadni.

Kérjük, hogy a tárlatvezetés/foglalkozás kezdetének időpontja előtt legalább 15 perccel érkezzenek meg. Tárlatvezetőjük a megbeszélt időpont előtt 5 perccel fog megjelenni az információs pultnál. A földszinten várakozzanak a tárlatvezetőre úgy, hogy a csoport ne zavarja a többi látogatót a jegyvásárlásban, illetve mozgásban! A tárlatvezetés korábban kezdésére akkor sincs lehetőség, ha a csoport előbb érkezett. Kérjük szíves türelmüket!

A csoport késése esetén kérjük, hogy ezt telefonon mielőbb jelezzék az információs pultnak a (+36 1) 469 7788 telefonszámon. Legfeljebb 30 perces késést tudunk tolerálni, 30 perc késésen túl nem biztosítjuk a program megtartását. Ebben az esetben egy újabb időpont egyeztetése szükséges.

Kérjük, hogy az esetleges lemondást legkésőbb a látogatás előtti hétköznap 16 óráig jelezzék e-mailben a fenti elérhetőségeken.

Időpont foglalási igényét tárlatvezetéseinkre, foglalkozásainkra és egyéb szolgáltatásainkra a regisztrációs űrlap kitöltésével jelezheti felénk. Munkatársaink ezután két munkanapon belül értesítik  foglalásának rögzítéséről. Amennyiben az űrlap kitöltése folyamán további kérdései merülnének fel, vagy a rendelkezésre álló opciók között nem találná az Önnek optimálisat, úgy azt az űrlapon a kitöltés végén jelezheti.