En

Középkori festmények dekódolva

Európai művészet 1250-1600

Időtartam: 60 perc

Maximális létszám: 35 fő

Ár: 8.000,-Ft iskolai tárlatvezetés díja

A kiállítótéri séta során életre keltjük a középkori világot, amely a festmények mögött rejlik. Megismerkedünk a középkori gondolkodásmóddal, utánajárunk, milyen anyagokkal dolgoztak a művészek, amikor még nem a boltban vásárolták készen azokat, és megtanulunk olvasni a középkori festmények szimbólumai között. A vezetés után „gangcímert” készítenek a gyerekek, amelyen a saját magukra, illetve a barátaikra és/vagy a családjukra utaló szimbólumok szerepelnek.

A foglalkozás 60 perces és 120 perces változatban is elérhető. A 120 perces változathoz kézműves foglalkozás is kapcsolódik.

Az általános iskola felső osztályai számára élményszerű múzeumpedagógiai foglalkozásokat tartunk, amelyeknek során együtt gondolkodva lépünk be az egyes alkotások és tárgyi emlékek világába, értjük meg az egyes korszakok embereinek világképét, látásmódját, lehetőségeit, ízlését és a körülöttük levő világot. Mindezt kreatív feladatokkal fűszerezzük az élményszerű befogadás érdekében.

Időpont foglalása

A múzeumpedagógiai szolgáltatásokon való részvételhez mindenképpen előzetes regisztráció szükséges. Csak azokat az időpont-foglalásokat tudjuk figyelembe venni, amelyeket legalább két héttel a kívánt időpontot megelőzően adtak le. Munkatársaink ezután két munkanapon belül értesítik a regisztrálót foglalásának rögzítéséről. További információ az időpontfoglalásról a +36/30-221-75-65 telefonszámon.

 

Fogadónyilatkozat

Óvodai vagy iskolai csoport utazási kedvezmény igénybevételi szándékát a következő nyilatkozat kitöltésével jelezheti:
Nyilatkozat kitöltése

Lefoglalom!

Online kitölthető lapunkon keresztül fogadjuk a jelentkezést múzeumpedagógiai szolgáltatásainkra:
Kitöltöm az űrlapot

További fontos tudnivalók

A bejelentkezés csak az e-mailen küldött visszaigazolással együtt érvényes. A visszaigazolásban szerepel a csoport és a látogatás minden rögzített adata a díjjal együtt. Csak a honlapon szereplő és e-mailben visszaigazolt árak és adatok mérvadók, szóbeli tájékoztatásra való hivatkozást nem tudunk elfogadni.

Időpont foglalási igényét tárlatvezetéseinkre, foglalkozásainkra és egyéb szolgáltatásainkra a regisztrációs űrlap kitöltésével jelezheti felénk. Munkatársaink ezután két munkanapon belül értesítik  foglalásának rögzítéséről. Amennyiben az űrlap kitöltése folyamán további kérdései merülnének fel, vagy a rendelkezésre álló opciók között nem találná az Önnek optimálisat, úgy azt az űrlapon a kitöltés végén jelezheti.

Kérjük, hogy a tárlatvezetés/foglalkozás kezdetének időpontja előtt legalább 15 perccel érkezzenek meg. Tárlatvezetőjük a megbeszélt időpont előtt 5 perccel fog megjelenni az információs pultnál. A földszinten várakozzanak a tárlatvezetőre úgy, hogy a csoport ne zavarja a többi látogatót a jegyvásárlásban, illetve mozgásban! A tárlatvezetés korábban kezdésére akkor sincs lehetőség, ha a csoport előbb érkezett. Kérjük szíves türelmüket!

A csoport késése esetén kérjük, hogy ezt telefonon mielőbb jelezzék az információs pultnak a (+36 1) 469 7788 telefonszámon. Legfeljebb 30 perces késést tudunk tolerálni, 30 perc késésen túl nem biztosítjuk a program megtartását. Ebben az esetben egy újabb időpont egyeztetése szükséges.

Kérjük, hogy az esetleges lemondást legkésőbb a látogatás előtti hétköznap 16 óráig jelezzék e-mailben a fenti elérhetőségeken.