En

Így éltek az ókori görögök

Tárlatvezetés az Antik Gyűjtemény állandó kiállításán

Klasszikus ókor

Időtartam: 60 perc vagy 120 perc

Maximális létszám: 15 fő

Részvételi díj: 8 000 Ft vagy 11 000 Ft

Kiállításaink tárlatvezetéssel még nagyobb élményt nyújtanak!

60 perces foglalkozás

ókor – politeizmus – poliszok – olümpiai játékok –  színház
Hogyan éltek az ókori görög városállamok lakói? Mivel töltötték mindennapjaikat, miben hittek, milyen tárgyakat használtak nap mint nap? Az ókori görög kultúra az élet számos területén alapvető hatást gyakorolt az emberiség fejlődésére: többek között az orvostudományra, a matematikára, a sportra, a politikára és természetesen a művészetekre is. A múlt emlékeit vizsgálva összevetjük az ókort a jelennel. Párhuzamokat vonunk, különbségeket keresünk, azaz elemezzük a múltat, hogy jobban megértsük a mát.

120 perces foglalkozás

A témához alkotás is kapcsolódik: ókori példákból merítve szép ékszert vagy védelmező amulettet készítünk.

Időpont foglalása

A múzeumpedagógiai szolgáltatásokhoz előzetes időpont-foglalás szükséges. Csak azokat a foglalásokat tudjuk figyelembe venni, amelyeket legalább egy héttel a kívánt időpontot megelőzően adtak le. Ha a foglalás pontosítást igényel, akkor munkatársaink két munkanapon belül felveszik a látogatóval a kapcsolatot. További információ az időpontfoglalásról a +36/30 221 75 65-ös telefonszámon.

Fogadónyilatkozat

Óvodai vagy iskolai csoport utazási kedvezmény igénybevételi szándékát a következő nyilatkozat kitöltésével jelezheti:

Megrendelem

Online kitölthető lapunkon keresztül fogadjuk a jelentkezést múzeumpedagógiai szolgáltatásainkra:

További fontos tudnivalók

Időpont foglalási igényét tárlatvezetéseinkre, foglalkozásainkra és egyéb szolgáltatásainkra a regisztrációs űrlap kitöltésével jelezheti felénk. Munkatársaink ezután két munkanapon belül értesítik  foglalásának rögzítéséről. Amennyiben az űrlap kitöltése folyamán további kérdései merülnének fel, vagy a rendelkezésre álló opciók között nem találná az Önnek optimálisat, úgy azt az űrlapon a kitöltés végén jelezheti.

A bejelentkezés csak az e-mailen küldött visszaigazolással együtt érvényes. A visszaigazolásban szerepel a csoport és a látogatás minden rögzített adata a díjjal együtt. Csak a honlapon szereplő és e-mailben visszaigazolt árak és adatok mérvadók, szóbeli tájékoztatásra való hivatkozást nem tudunk elfogadni.

Kérjük, hogy a tárlatvezetés/foglalkozás kezdetének időpontja előtt legalább 15 perccel érkezzenek meg. Tárlatvezetőjük a megbeszélt időpont előtt 5 perccel fog megjelenni az információs pultnál. A földszinten várakozzanak a tárlatvezetőre úgy, hogy a csoport ne zavarja a többi látogatót a jegyvásárlásban, illetve mozgásban! A tárlatvezetés korábban kezdésére akkor sincs lehetőség, ha a csoport előbb érkezett. Kérjük szíves türelmüket!

A csoport késése esetén kérjük, hogy ezt telefonon mielőbb jelezzék az információs pultnak a (+36 1) 469 7788 telefonszámon. Legfeljebb 30 perces késést tudunk tolerálni, 30 perc késésen túl nem biztosítjuk a program megtartását. Ebben az esetben egy újabb időpont egyeztetése szükséges.

Kérjük, hogy az esetleges lemondást legkésőbb a látogatás előtti hétköznap 16 óráig jelezzék e-mailben a fenti elérhetőségeken.