En

Egyiptomi kaland

Ókori Egyiptom

Maximális létszám: max. 3 gyerek / felnőtt

Szolgáltatás díja: 2 000 Ft kölcsönzési díj

Sokan rajonganak az ókori Egyiptom kultúrájáért, legyen szó gyerekekről vagy felnőttekről. De vajon hányan tudnák, mihez kezdjenek egy titokzatos bőrönd tartalmával, amelyet egy sietve távozó egyiptológus hagyott hátra?

Az Egyiptomi utazóbőrönd a Szépművészeti Múzeum Ókori Egyiptom kiállításában megoldandó rejtélyekkel, izgalmas fejtörőkkel és az utazóra leselkedő mágikus veszélyekkel övezett kalandra várja a látogatókat. A cél: rábukkanni Egyiptom egyik legfontosabb ásatásán dolgozó egyiptológus, Dr. Sipos György nyomára, és eljuttatni neki a felbecsülhetetlen értékű holmikat tartalmazó bőröndjét.

Miközben a csapatmunka és az eszmecsere a családi összetartást erősíti, a társasjáték a gyerekek készségeit is fejleszti, így a tájékozódást, a vizuális memóriát és a szókincset.

Az Egyiptomi utazóbőrönd a Szépművészeti Múzeum bejárati terében az információs pultból kölcsönözhető 10.00 és 16.00 óra között, a kölcsönzés maximális időtartama 180 perc. Előzetes foglalás nem szükséges.
2022. június 21. és július 12. keddi napokon 10:00-12:00 óra között szünetel az egyiptomi bőrönd kölcsönzése.


Látogatóink a következőket mondták a családi társasjátékról:

„Onurisz és Mehit története volt a gyerekeim kedvenc feladata, mert szeretjük a régi történetet, és érdekel mit gondoltak régen az emberek a világról.

ui.: Rejtélyektől érdekes a világ”

„A térképes játék volt a legjobb, mert a térképet lehetett böngészni, mert nagyon szeretjük a földrajzot. Érdekes volt az igazi hieroglifákat böngészni.

Jó élmény volt, egyedül is ügyesen boldogultak a gyerekek, csak időnként kellett segíteni nekik.”

„A programot nagyon jónak tartom. Felkelti a gyerekek érdeklődését a múzeumlátogatások iránt.”

„Szülőként is szuper élmény volt, nagyon színvonalas, nekem is fejtörés.”