En

Állatok és növények az ókori Egyiptomban

Ókori Egyiptom

Időtartam: 120 perc

Maximális létszám: 2*17 fő

Szolgáltatás díja: 11 000 Ft/csoport

oltalmazó istenek – veszélyes démonok – Egyiptom földrajza – a Nílus két partjának növényvilága – a sivatagos területek állatvilága

Az ókori egyiptomiak életét és a világról való elképzeléseit elsősorban saját országuk különleges adottságai határozták meg: a Nílus folyó, a folyó árterében kialakuló földművelésre alkalmas területetek és az ezt körülölelő sivatag. A foglalkozáson megismerkedünk az ókori Egyiptom földrajzával és az ország növényvilágával. Körüljárjuk, hogy az egyiptomiak mit gondoltak a vadállatokról, egyesektől miért féltek vagy miért tiszteltek másokat. A kiállításban olyan tárgyakkal ismerkedünk, amelyeket az egyiptomiak a mindennapi életben a rájuk leselkedő veszélyek elleni varázslásra használtak és megismerkedünk azokkal a különleges isteni lényekkel, akiket ehhez segítségül hívtak.

Alkotás: képzeletbeli oltalmazó lényt készítünk.

 

További fontos tudnivalók

Kérjük, hogy a tárlatvezetés/foglalkozás kezdetének időpontja előtt legalább 15 perccel érkezzenek meg. Tárlatvezetőjük a megbeszélt időpont előtt 5 perccel fog megjelenni a találkozási pontnál. A földszinten várakozzanak a tárlatvezetőre úgy, hogy a csoport ne zavarja a többi látogatót a jegyvásárlásban, illetve mozgásban! A tárlatvezetés korábban kezdésére akkor sincs lehetőség, ha a csoport előbb érkezett. Kérjük szíves türelmüket!

Időpont foglalási igényét tárlatvezetéseinkre, foglalkozásainkra és egyéb szolgáltatásainkra a foglalkozásoknál, tárlatvezetéseknél megadott regisztrációs űrlap kitöltésével jelezheti felénk. Az űrlap kitöltésével és elküldésével foglalását rögzíti rendszerünk!

Amennyiben az űrlap kitöltése folyamán további kérdései merülnének fel, vagy a rendelkezésre álló opciók között nem találná az Önnek optimálisat, kérjük válaszlevelében jelezze felénk!

A bejelentkezés csak az e-mailen küldött visszaigazolással együtt érvényes. A visszaigazolásban szerepel a csoport és a látogatás minden rögzített adata a díjjal együtt. Csak a honlapon szereplő és e-mailben visszaigazolt árak és adatok mérvadók, szóbeli tájékoztatásra való hivatkozást nem tudunk elfogadni.

A csoport késése esetén kérjük, hogy ezt telefonon mielőbb jelezzék az információs pultnak a (+36 1) 469 7788 telefonszámon. Legfeljebb 20 perces késést tudunk tolerálni, 20 perc késésen túl nem biztosítjuk a program megtartását. Ebben az esetben egy újabb időpont egyeztetése szükséges.

Kérjük, hogy az esetleges lemondást legkésőbb a látogatás előtti hétköznap 16 óráig jelezzék e-mailben a muzeumpedagogia@szepmuveszeti.hu címen, vagy a +36 30 221 7565 mobilszámon.