En

A Kelet vonzásában

Kiállításaink tárlatvezetéssel még nagyobb élményt nyújtanak!

A Kelet vonzásában

Időtartam: 60 perc

Maximális létszám: 25 fő

Ár: 10.000,-Ft tárlatvezetési díj

A Szépművészeti Múzeum kiállításait legjobb tárlatvezetésen megtekinteni!

A Kelet vonzásában kamarakiállításon tartott tárlatvezetés az Osztrák-Magyar Monarchia fametszeteinek tükrében mutatja be a japonizmust. A látogatók megcsodálhatják a japán természetábrázolás fogékonyságát az elmúlásban és a tökéletlenségben, az előre nem láthatóban rejlő szépség, és a hétköznapi élet örömei iránt. Kiderül, hogyan vált követendő példává a japán fametszetek kompozícióinak kiegyensúlyozottsága, az erős diagonálisok és csonkolt képsíkok használata egész Európában. E kultúrák nagy találkozására mintegy 150 évvel ezelőtt került sor. Gyűjteményeink legszebb japonizáló fametszetein ismertetik tárlatvezetőink a keleti művészet az Osztrák-Magyar Monarchia művészeire gyakorolt hatását. Hokusai, Hiroshige és számos japán mester művei mellett a tárlaton többek között William Nicholson, Emil Orlik, Carl Thiemann, Carl Moll, Olgyai Viktor, Tichy Gyula és Kozma Lajos színes fametszeteit tekintjük meg.

Az egyórás vezetések 2020. február 11-től 2020. május 17-ig, keddtől vasárnapig hat időpontban igényelhetők: 10.30–11.30, 11.45–12.45, 13.00–14.00, 14.15–15.15, 15.30–16.30, 16.30–17.30.

Csak azokat a regisztrációkat tudjuk figyelembe venni, amelyeket legalább egy héttel a kívánt időpontot megelőzően adnak le. A bejelentkezés csak az e-mailen küldött visszaigazolással együtt érvényes. A visszaigazolásban szerepel a csoport és a látogatás minden rögzített adata a díjjal együtt. Csak a honlapon szereplő és e-mailben visszaigazolt árak és adatok a mérvadók, szóbeli tájékoztatásra való hivatkozást nem tudunk elfogadni.

Látogatásuk idején a csoportra az általános látogatói szabályok érvényesek, amelyek megtekinthetők a Múzeum előterében is. Kérjük, gondoskodjanak róla, hogy a szabályzatot a csoport minden tagja megismerje. Minden esetben a csoportvezetőt, szervezőt, kísérőt (valamint az eseti külön engedéllyel rendelkező külső tárlatvezetőt) terheli a felelősség azért, hogy csoportjuk tagjai ismerjék és betartsák a látogatói szabályzatban foglaltakat.

A 10 főt számláló, vagy annál kisebb csoportok esetén megéri egy előre meghirdetett vezetéshez csatlakozni!

 

Időpont foglalása

A múzeumpedagógiai szolgáltatásokon való részvételhez mindenképpen előzetes regisztráció szükséges. Csak azokat az időpont-foglalásokat tudjuk figyelembe venni, amelyeket legalább két héttel a kívánt időpontot megelőzően adtak le. Munkatársaink ezután két munkanapon belül értesítik a regisztrálót foglalásának rögzítéséről. További információ az időpontfoglalásról a +36/30-221-75-65 telefonszámon.

 

Fogadónyilatkozat

Óvodai vagy iskolai csoport utazási kedvezmény igénybevételi szándékát a következő nyilatkozat kitöltésével jelezheti:
Nyilatkozat kitöltése

Lefoglalom!

Online kitölthető lapunkon keresztül fogadjuk a jelentkezést múzeumpedagógiai szolgáltatásainkra:
Kitöltöm az űrlapot

További fontos tudnivalók

Időpont foglalási igényét tárlatvezetéseinkre, foglalkozásainkra és egyéb szolgáltatásainkra a regisztrációs űrlap kitöltésével jelezheti felénk. Munkatársaink ezután két munkanapon belül értesítik  foglalásának rögzítéséről. Amennyiben az űrlap kitöltése folyamán további kérdései merülnének fel, vagy a rendelkezésre álló opciók között nem találná az Önnek optimálisat, úgy azt az űrlapon a kitöltés végén jelezheti.

A bejelentkezés csak az e-mailen küldött visszaigazolással együtt érvényes. A visszaigazolásban szerepel a csoport és a látogatás minden rögzített adata a díjjal együtt. Csak a honlapon szereplő és e-mailben visszaigazolt árak és adatok mérvadók, szóbeli tájékoztatásra való hivatkozást nem tudunk elfogadni.

Kérjük, hogy a tárlatvezetés/foglalkozás kezdetének időpontja előtt legalább 15 perccel érkezzenek meg. Tárlatvezetőjük a megbeszélt időpont előtt 5 perccel fog megjelenni az információs pultnál. A földszinten várakozzanak a tárlatvezetőre úgy, hogy a csoport ne zavarja a többi látogatót a jegyvásárlásban, illetve mozgásban! A tárlatvezetés korábban kezdésére akkor sincs lehetőség, ha a csoport előbb érkezett. Kérjük szíves türelmüket!

A csoport késése esetén kérjük, hogy ezt telefonon mielőbb jelezzék az információs pultnak a (+36 1) 469 7788 telefonszámon. Legfeljebb 30 perces késést tudunk tolerálni, 30 perc késésen túl nem biztosítjuk a program megtartását. Ebben az esetben egy újabb időpont egyeztetése szükséges.

Kérjük, hogy az esetleges lemondást legkésőbb a látogatás előtti hétköznap 16 óráig jelezzék e-mailben a fenti elérhetőségeken.

A Szépművészeti Múzeumban alapvetően kétféle tárlatvezetést kínálunk. A csoportos tárlatvezetéseket a 10 fős, vagy annál nagyobb csoportoknak javasoljuk és mindazoknak, akik szeretnék egy saját tárlatvezetővel bejárni állandó vagy időszaki kiállításaink egyikét. A csoportos tárlatvezetés díja 10.000,-Ft magyar, 16.000,-Ft idegen nyelven. Az időpontot a látogatók igényéhez igazítjuk, a foglalás pedig online űrlapunkon keresztül elérhető.

Az előre meghirdetett vezetésekhez bárki csatlakozhat, elsősorban a 10 főt számláló vagy annál kisebb csoportoknak éri meg a Jegymesteren vagy a helyszínen megváltani a belépőjegy mellé a kiegészítő jegyet (1.000,-Ft/fő). Az aktuális vezetések témáiról és időpontjairól itt nyújtunk tájékoztatást.