En

INFORMÁCIÓK

HIERONYMUS BOSCH REJTÉLYES VILÁGA

2022. ÁPRILIS 9 . – JÚLIUS 17.

 

Nyitvatartás 
Jegyvásárlás
Díjtalan belépők
Belépés az épületbe
Csoportok és tárlatvezetés

Számos fővárosi intézménybe, köztük a Szépművészeti Múzeumba megküldött hamis bombafenyegetések miatt – a látogatók védelme érdekében – a továbbiakban a beléptetés során csomagátvizsgálásra kell számítani. Megértésüket és türelmüket előre is köszönjük!

NYITVATARTÁS

A kiállítás nyitvatartása változhat, törekszünk a látogatói érdeklődés mértékét figyelembe venni.
Hosszabb nyitvatartás a Hieronymus Bosch rejtélyes világa című kiállításon:
szombat és vasárnap: belépés 09.00-18.00 óra között – a szabad helyek függvényében, a  kiállítás zárása 18.45-től.
Az állandó tárlatok a szokásos időben zárnak.

A múzeum nyitvatartása


JEGYVÁSÁRLÁS

Biztonsági okokból a kiállításra az óránkénti idősávokba kiadható jegyek száma korlátozott. Amennyiben az online vásárolható jegyek elfogynak, pénztárunk kb. 100-120 belépőt adhat még ki óránként.

A jegyeken szereplő egyórás idősáv (a ligetplusz.hu oldalon az idősáv kezdő időpontja szerepel) a látogatók napon belüli egyenletes eloszlását szolgálja, nem garantálja a kiállításra való belépés időpontját, és nem korlátozza a látogatás időtartamát, továbbá nem tartalmaz tárlatvezetést. A belépővel az aznap nyitvatartó állandót tárlatok is látogathatók.

Helyszínen:
A pénztárhoz a múzeum nyitását követő órában, illetve hétvégén egész nap hosszabb sorban állásra lehet számítani az épület előtt. A pénztár az épület zárása előtt 1 órával korábban zár. Az utolsó órában a jegyek a hivatalos zárási időpont előtt is elfogyhatnak.

Rövidebb várakozásra munkanapon a déli, illetve a kora délutáni órákban érkezve lehet nagyobb esély.

Online:
jegymester.hu: Teljes árú és 50%-os kedvezményes belépők, illetve programra szóló jegyek, regisztrált felhasználóként, és egyszeri jegycsere lehetőséggel. Visszaváltás nem lehetséges. Ajándékba szánt, időpont nélküli ajándékjegyek is elérhetők. Partnerünk tételenként 360 Ft E-díjat számol fel.

– ligetplusz.hu : Teljes árú és 50%-os kedvezményes belépők, illetve programra szóló jegyek, E-díj és regisztráció nélkül (vagy regisztráció esetén extra kedvezménnyel). Jegycserére és visszaváltásra nincs lehetőség. Ha ezen a felületen vásárolja meg jegyét, és gépkocsival érkezve a Városligetben létesült mélygarázst (Múzeum Mélygarázs) veszi igénybe, parkolása az első két órában ingyenes. Ehhez a parkolójegyet a Múzeum információs pultjánál kezelik.

A kiállításra a szokásos kedvezmények érvényesek. Teljes árú belépő: 4400 Ft 

DÍJTALAN BELÉPŐT IGÉNYLŐK BELÉPTETÉSI PROTOKOLLJA

A Szépművészeti Múzeumban évek óta alkalmazott gyakorlat szerint a díjtalan belépők kizárólag a helyszínen, a látogatás megkezdésekor igényelhetők, a jogosultság megfelelő és egyidejű igazolásával. A  helyszíni jegyváltás ezen kedvezmény érvényesítésének, illetve a jogosultság ellenőrzésének intézményi szinten egységes a protokollja, amelynek részeként valamennyi, díjtalan belépést érvényesíteni kívánó látogatót ugyanazokkal a feltételekkel léptetünk be az épületbe.

A hatályos látogatási rendben az időpontfoglalás  a fizető múzeumlátogatóknak biztosított többletszolgáltatás, amely egyéb kedvezményekkel nem vonható össze a méltányos és kiegyensúlyozott kedvezményrendszer fenntartása érdekében.
A díjtalan belépés esetén egy módon biztosítható az időpontfoglalás: ha a díjtalan belépőt igénylő látogatók elővételes jeggyel rendelkezők társaságában érkeznek, mert ez esetben velük együtt léphetnek be a kiállításra.

Természetesen annak sincs akadálya, hogy az egyébként díjtalan belépőre jogosult látogatók is kifizessék a belépőjegy árát, és ezáltal ők is élvezzék az idősávos belépés kényelmét – mint a belépődíj megfizetéséért járó többletszolgáltatás előnyét.

 

BELÉPÉS AZ ÉPÜLETBE

Külön kapunál (illetve soron kívül):
–        időpontra érvényes jeggyel érkezők – a jegyet kinyomtatva vagy telefonon kérjük a bejáratnál bemutatni,
–        regisztrált csoportok (kizárólag munkanapon, illetve pénteken 14 óráig, egyéb időpontban csak elővételes jegy birtokában)
–        tárlatvezetésre vagy más programra érkezők (csoportok csak regisztrációval)
–        a múzeum Baráti Körének tagjai (tagsági kártya felmutatásával)
Az időpontra szóló jegyek közvetlenül belépésre szolgálnak, azokkal rögtön a mélyföldszinti ruhatárhoz vagy a kiállításhoz lehet menni.

Kizárólag érkezési sorrendben:
–        a pénztárhoz várakozók (bármely kiállításra)
–        bármilyen jogcímen díjtalan belépőt igénylők (kivéve, ha elővételes jeggyel rendelkező társaságában érkeznek)
–        a még időpontra nem érvényesített ajándék- és partner jegyekkel érkezők (bármely kiállításra) – a szabad helyek függvényében –az információs pultnál kérhetik a jegyek érvényesítését a látogatás időpontjára. Teltház esetén erre nincs lehetőség, ezért javasoljuk az ajándék- és partnerjegyek online felületen történő időpontra érvényesítését.

A kiállítás bejáratánál telefonos kódleolvasással ellenőrzik a jegyek érvényességét, melyeket kinyomtatva és telefonon bemutatva is elfogadunk. A kiállítótérbe a belépést érkezési sorrendben biztosítjuk (kivéve a meghirdetett vagy megrendelt programok esetében).

LÁTOGATÁSI SZABÁLYOK

Látogatás előtt kérjük, olvassa el a Látogatói szabályokat.

Javasoljuk, hogy kisméretű táskával érkezzen. Jelenleg a 30x25x15 cm-nél nagyobb méretű táskát a ruhatárban szükséges elhelyezni. Háton semmilyen méretű táska nem viselhető, a kis méretű hátitáskákat csak elől viselve vagy kézben lehet bevinni. A kiállítótér klimatizált, a hőmérséklet 20 °C körüli.

A kiállításban a fotózás nem engedélyezett.

CSOPORTOK REGISZTRÁCIÓJA ÉS
TÁRLATVEZETÉS FOGALÁSA

Kizárólag online regisztrációval tudjuk fogadni csoportok jelentkezését.

(A foglalás lehetősége a húsvéti ünnepek alatt szünetel, ezalatt nem tudunk foglalást fogadni emailben.)

Csoportok soron kívüli belépését hétvégén, azaz péntek 14 órától vasárnap zárásig kizárólag elővételes jegy birtokában tudjuk biztosítani. A regisztrált időpont önmagában nem biztosítja a soron kívüli bejutást.

 

A KIÁLLÍTÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK

TÁRLATVEZETÉS EGYÉNI LÁTOGATÓKNAK előre meghirdetett időpontokban (max. 15 fő)

részvétel: a belépő mellé 1000 Ft-os kiegészítő jegy váltásával
időpontok és jegyvásárlás – jelenleg május végéig tervezett időpontokra az online jegyek elfogytak, a pénztárban nagyon korlátozott számban elérhetők lehetnek.
A júniusi időpontokra jegyek május közepétől lesznek elérhetők.

Kiállításaink közül ajánljuk