SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

Szépművészeti Múzeum a Szigeten

2009. augusztus 12. - augusztus 17.

Kézműves és kreatív alkotó műhely a Szigeten. A Szépművészeti sátrában a múzeum szakembereinek segítségével kreatív alkotási lehetőséget kínálunk: a helyszínen lévő eszközök és alapanyagok, vagy éppen saját hozott alapanyagok felhasználásával, újraértelmezésével saját (és magukkal vihető) műalkotásokat készíthetnek az érdeklődők (szitanyomás, festés, kollázs-, montázskészítés, szobrászkodás, stb.).

Napi program:
14.00 tól-18.30-ig
Ez a formád! Szobor és társai kartonázs és testlenyomat készítés halandóknak.

18.30-tól 21.00-ig
Oltári oltár-készítés a Szépművészeti Múzeum sátrában: Van (szent)képed hozzá!?

14.00-től 18.30-ig
szitázás

18.30-tól 21.00-ig pedig dúcnyomás.

Augusztus 15., szombat 17 óra: Tanulatlan művészet – outsider art
Kerekasztal-beszélgetés a MúzeumCafé pódiumon Mi befolyásolja a festőművész alkotóképességét? Rippl-Rónai Józsefről tudjuk, hogy Csontváry és Gulácsy képeit “egy beteg agy szüleményének” tartotta. Ellenkező véleménye volt Gauguin-ról, Toulouse-Lautrecről, Van Goghról, akik szintén nem voltak egészen épelméjűnek mondhatók. Tehát nem az elmeállpot, sőt még nem is a tanultság dönti el a festőművész alkotó képességét. Akkor mi?

Augusztusban sértetlen Sziget Fesztivál karszalaggal 50 százalékos kedvezménnyel tekinthetőek meg a múzeum Turner és Itália valamint a Szentföld öröksége című időszaki kiállításai.

A Fesztiválról bővebben: www.sziget.hu