SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

Finisszázs a Szépművészetiben - Búcsúznak az időszaki kiállítások

2012. július 1.

Az finisszázs estéjén az A fotóművészet születése - A piktorializmustól a modern fotográfiáig (1889-1929), a St. Gallen-i kalandok - Hartung, Tàpies, Uecker és az Erker-jelenség és a Múmiák testközelben kiállítások látogathatók.
A jegyárak ezen az estén a napközbeni jegyárakkal (és kedvezményekkel) azonosak!
Az időszaki kiállításokra csak az oda érvényes jeggyel lehet belépni. Minden más program szabadon látogatható.
Pénztárzárás legkésőbb 21.00-kor.

Programok:

18.00-19.30 „Így láttuk mi" – 3 művész, 3 fotográfia: Háy János költő, író, Pálmai Anna színművész, a Katona József Színház tagja, valamint Fekete Kovács Kornél trombitaművész A fotóművészet születése c kiállítás anyagából választott egy-egy, számukra izgalmas művet, amelyhez novellát, verset és zenei improvizációkat társítanak.

A moderátor, Eszéki Erzsébet, aki Így látunk mi című kötetében 37 interjúalanyával járt körül 37 képet, most három művészt választott a kiállítást záró produkcióhoz. Az est folyamán a közönség először láthatja-hallhatja így, együtt ezeket a műveket, közben Eszéki Erzsébet beszélget az alkotókkal - s ők egymással – arról, kiben milyen érzelmeket, gondolatokat ébreszt a választott mű.

18.30 / 20.30 Bódi Kinga kurátor tárlatvezetése a St. Galleni kalandok - Hartung, Tàpies, Uecker és az Erker-jelenség c. kiállításon

20.00-20.45 „Zene és fény" - Barabás Lőrinc Live Act feat. VJ Lee Unflyable: a kiváló fiatal trombitás live act-jében laptoppal és trombitával varázsol el minket, VJ Lee Unflyable pedig A fotóművészet születése c. kiállítás anyagából vetít válogatást

18.00-22.00 A Múmiák testközelben c. kiállítás utoljára látogatható!