SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

A Vasarely Múzeum a Szigeten

2010. augusztus 11. - augusztus 15.

14.00 - 21.00

2010-ben a  Vasarely Múzeum  képviseli a Szépművészeti Múzeumot a Szigeten. A fesztiválon idén elsőként szereplő múzeum a  Vasarely Múzeum állandó gyűjteményéhez kapcsolódva a következő múzeumpedagógiai programokkal várja a fesztivál résztvevőit minden nap 14-21 óráig:

Szemtévesztés és Vasarely Vurstli

Victor Vasarely színes négyzetei, körei, rombuszai folyamatosan megtévesztik a szemet. Homorú vagy domború? Mozog vagy mozdulatlan?  Hogyan lehet  síkidomokból térhatású képet  csinálni?  Ezekre a kérdésekre kaphatnak választ a gyakorlatban a foglalkozások résztvevői.

Akik egyedi alkotásokra vágynak, azok színes papírból készíthetnek  „Vasarely után szabadon „ műveket, amiket haza is vihetnek. Akik  a  közös alkotást kedvelik inkább,  azok egy nagy közös Vasarely  paraván  mintáit és alakzatait folytathatják színes papírokból kivágott formák segítségével.

Azokat a résztvevőket pedig, akik elfáradnának az alkotó munka közben pihentető ügyességi játékok várják a Vasarely Vurstliban, ahol lehet zsonglőrködni, ugróiskolázni vagy a célba dobást gyakorolni Vasarely képein.

A Sziget Fesztivál résztvevői sértetlen karszalaggal augusztus 31-ig  kedvezményes, fél árú jeggyel  látogathatják a Vasarely Múzeum és a Szépművészeti Múzeum kiállításait.


A Sziget Fesztivál programjairól bővebben itt tájékozódhat.

A Múzeumi Negyed programja