SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

Ovi a Múzeumban

Ez a foglalkozás a budapesti Vasarely Múzeum állandó gyűjteményében található festményeket, szobrokat és egyéb műtárgyakat ismerteti meg a gyerekekkel. A kicsiknek így lehetőségük nyílik a foglalkozás témájához kapcsolódó műalkotások megfigyelésére, felfedezésére, és a róluk való gondolkodásra. Az egyedi foglalkozásokon a múzeumpedagógusok 3-4 feladaton keresztül vonják be Vasarely világába a gyerekeket, akik a kézbe vehető anyag, többek között geometriai formák és játékok segítségével fedezhetik fel a Vasarely műveit. A 90 perces foglalkozás elegendő időt biztosít arra, hogy mindenki elkészíthesse a témához kapcsolódó saját, hazavihető műalkotását.

A foglakozások elsősorban nagycsoportosaknak szólnak. Vegyes csoportok esetén kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy megbeszéljük a részleteket.

Az ideális csoportlétszám 10-15 fő, de maximum 20 főt tudunk fogadni. Abban az esetben, ha ennél nagyobb létszámú a csoport, két párhuzamos foglalkozást tartunk.

A foglalkozás alatt a gyerekek két saját óvodapedagógusának aktív segítségét vesszük igénybe. Kérjük, hogy a foglalkozás idejére maradjanak a csoporttal, segítsenek az eszközök kiosztásában, összeszedésében, a kisebb csoportban végzett feladatok koordinálásában és segítsenek a gyerekeknek, ha úgy ítélik meg, hogy igénylik.

Nagyon fontos, hogy a foglalkozásra előzetesen készítsék fel a gyerekeket, tudassák velük, hogy múzeumba mennek, és hogy mi fog történni. Meglepetés helyett kérjük, osszák meg a gyerekekkel a foglalkozás témáját, mondják el nekik, hogy műalkotásokat fognak látni és azokhoz kapcsolódó feladatokat fognak kapni.

Jelentkezés
Kérjük, adja meg az alábbi adatokat:
Az óvoda

  • címe,
  • telefonszáma
  • az alkalmas időpontot, amikor hívható az intézmény,
  • a foglalkozás kiválasztott témája.

Kérjük, amennyiben foglalkozást szeretne rendelni, igényét legalább két héttel korábban jelezze!

További információ:
Tel.: +36 1 439 3315 (hétköznap 8.00 -13.00)
E-mail: bGF0b2dhdGFzdmFzYXJlbHkjMSErI3N6ZXBtdXZlc3pldGkuaHU=

A foglalkozásokon fotók készülhetnek. Ha kifogása van az ezeken való megjelentés ellen, kérjük, jelezze a foglalkozást vezető múzeumpedagógusoknak!

Témák:

  • Színek és árnyalatok
  • Móka a formákkal
  • Zebrák és egyéb csíkos csodák

Korosztály: 6-7 évesek
Időtartam és részvételi díj:
- 60 perc, alkotás nélkül: 5000 Ft/ csoport, idegen nyelven 8 000 Ft/csoport
- 90 perc, alkotással: 8 000 Ft/ csoport, idegen nyelven 11 000 Ft/csoport