SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

Önkéntes tárlatvezetői program - Docent Programme
Egyéni látogatók számára önkéntes tárlatvezetők ingyenes angol nyelvű vezetéseket tartanak a
Remekművek a Szépművészeti Múzeumból című kiállításon a Magyar Nemzeti Galériában.

INGYENES ANGOL NYELVŰ TÁRLATVEZETÉSEK »


Az önkéntes tárlatvezetők olyan kultúrmisszionáriusok, akiket a fogadó intézmény képez ki a saját irányadó értékeinek megfelelően. Minden leendő önkéntesnek, függetlenül attól, hogy rendelkezik-e művészettörténeti diplomával vagy sem, el kell végeznie egy intenzív szakmai tanfolyamot, amely azt a célt hivatott elérni, hogy elmélyítse a résztvevő művészeti ismereteit, fejlessze interpretációs és kommunikációs készségét. A leendő tárlatvezetőknek folyékonyan és  érthetően kell beszélniük angolul, de az angol nyelvű előadásokat azok is látogathatják, akik csak fel szeretnék frissíteni nyelvtudásukat.

DOCENT PROGRAMME a Magyar Nemzeti Galériában

2017. tavaszi szemeszter

A 2017-es tavaszi szemeszterben két előadássorozatot indítunk:

A My Favourite… Subjective Journey into the Art című művészettörténeti előadássorozat keretében a Magyar Nemzeti Galéria tudományos dolgozói és múzeumpedagógusai a számukra legkedvesebb művészeti alkotásokról fognak részletesen beszélni.

A Bible Illuminates Art – A brush with the past: Exploring the World of the Biblical Art című előadássorozat előadói minden alkalommal más és más szempontot figyelembe véve mutatják be a Szentírás szövegei és az ábrázolt képi világ közötti gazdag szimbolikus összefüggésrendszert.

Mindenkit szeretettel várunk, előzetes regisztrációra nincs szükség. A művészettörténeti előadások ára 2.500,- Ft; a bibliai tárgyú előadás 1.800,- Ft alkalmanként. Az előadásokra szóló jegyet a múzeum pénztárában vásárolhatják meg. Az előadásokat a B épületben tartjuk, kérem, vegyék figyelembe, hogy néhány percre szükség van az ide történő eljutáshoz. A tájékozódásban kérjék az információs pultban dolgozó kollégák segítségét.

Ha felkeltette az érdeklődését a program, vagy szeretne többet megtudni az előadásokról, látogasson el az angol nyelvű honlapunkra: Docent Programme»

További információ a ZG9jZW50IzEhKyNzemVwbXV2ZXN6ZXRpLmh1 e-mail címen kapható.

 

	
Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria
Múzeumpedagógiai Osztály
Budavári Palota +36 1 469-7180  ZG9jZW50IzEhKyNzemVwbXV2ZXN6ZXRpLmh1