SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

Önkéntes tárlatvezetői program - Docent Programme
Egyéni látogatók számára önkéntes tárlatvezetők ingyenes angol nyelvű vezetéseket tartanak a
Remekművek a Szépművészeti Múzeumból című kiállításon a Magyar Nemzeti Galériában.

INGYENES ANGOL NYELVŰ TÁRLATVEZETÉSEK »


Az önkéntes tárlatvezetők olyan kultúrmisszionáriusok, akiket a fogadó intézmény képez ki a saját irányadó értékeinek megfelelően. Minden leendő önkéntesnek, függetlenül attól, hogy rendelkezik-e művészettörténeti diplomával vagy sem, el kell végeznie egy intenzív szakmai tanfolyamot, amely azt a célt hivatott elérni, hogy elmélyítse a résztvevő művészeti ismereteit, fejlessze interpretációs és kommunikációs készségét. A leendő tárlatvezetőknek folyékonyan és  érthetően kell beszélniük angolul, de az angol nyelvű előadásokat azok is látogathatják, akik csak fel szeretnék frissíteni nyelvtudásukat.

ANGOL NYELVŰ ÖNKÉNTES TÁRLATVEZETŐ-KÉPZÉS
a Magyar Nemzeti Galériában

2016. őszi szemeszter

A 2016-os őszi szemeszterben többféle kurzust indítunk: egy kommunikációs szemináriumot és két előadássorozatot. A kommunikációs szeminárium a tárlatvezetés gyakorlati ismereteire koncentrál, a leendő önkéntesek kommunikációs és előadói képességeit fejleszti. Ezeken az órákon csak a teljes képzésre jelentkezők vehetnek részt.

A Modern Times című művészettörténeti előadássorozat keretében a Magyar Nemzeti Galéria tudományos dolgozói és múzeumpedagógusai a számukra legkedvesebb művészeti alkotásokról fognak részletesen beszélni.

A Bible Illuminates Art – Truth Revealed through Story & Symbol című előadássorozat előadói minden alkalommal más és más szempontot figyelembe véve mutatják be a Szentírás szövegei és az ábrázolt képi világ közötti gazdag szimbolikus összefüggésrendszert.

Mindenkit szeretettel várunk. A teljes képzés ára 50.000 Ft. Az előadásokat azok is látogathatják, akik nem kívánnak részt venni a teljes képzésben. Ők az előadásokért alkalmanként fizethetnek.

Mindenkit szeretettel várunk. A teljes képzés ára 50.000 Ft. Az előadásokat azok is látogathatják, akik nem kívánnak részt venni a teljes képzésben. Ők az előadásokért alkalmanként fizethetnek.

Ha felkeltette az érdeklődését a program, vagy szeretne többet megtudni az előadásokról, látogasson el az angol nyelvű honlapunkra: Docent Programme »

További információ a ZG9jZW50IzEhKyNzemVwbXV2ZXN6ZXRpLmh1 e-mail címen kapható.

 

	
Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria
Múzeumpedagógiai Osztály
Budavári Palota +36 1 469-7180  ZG9jZW50IzEhKyNzemVwbXV2ZXN6ZXRpLmh1