SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

Önkéntes tárlatvezetői program - Docent Programme
Egyéni látogatók számára önkéntes tárlatvezetők ingyenes vezetéseket tartanak a
Remekművek a Szépművészeti Múzeumból című kiállításon a Magyar Nemzeti Galériában.

INGYENES ANGOL NYELVŰ TÁRLATVEZETÉSEK
Remekművek a Szépművészeti Múzeumból

csütörtökönként
11.00 órakor


2015. október  1.   
2015. október  8.  
2015. október 15.

Találkozási pont: Magyar Nemzeti Galéria, Főépület földszint, Információs pult

Az angol nyelvű tárlatvezetések ingyenesek, de a kiállításokat belépőjeggyel lehet látogatni. Ezekre a tárlatvezetésekre csoportok jelentkezését nem tudjuk elfogadni. Csoportosan érkező látogatók számára tárlatvezetési időpontok a Magyar Nemzeti Galéria Múzeumpedagógiai Osztályánál rendelhetők. Időpont egyeztetés a +36 20 439 7408-as telefonszámon, illetve a bXV6ZXVtcGVkYWdvZ2lhbW5nIzEhKyNzemVwbXV2ZXN6ZXRpLmh1 email címen lehetséges. A programváltozás jogát fenntartjuk.


Az önkéntes tárlatvezetők olyan kultúrmisszionáriusok, akiket a fogadó intézmény képez ki a saját irányadó értékeinek megfelelően. Minden leendő önkéntesnek, függetlenül attól, hogy rendelkezik-e művészettörténeti diplomával vagy sem, el kell végeznie egy intenzív szakmai tanfolyamot, amely azt a célt hivatott elérni, hogy elmélyítse a résztvevő művészeti ismereteit, fejlessze interpretációs és kommunikációs készségét. A leendő tárlat-vezetőknek folyékonyan és  érthetően kell beszélniük angolul, de az angol nyelvű előadásokat azok is látogathatják, akik csak fel szeretnék frissíteni nyelvtudásukat.

ÖNKÉNTES TÁRLATVEZETŐ KÉPZÉS
2015. őszi szemeszter

A Szépművészeti Múzeum Magyar Nemzeti Galéria önkéntes tárlatvezető képzése angol nyelvű!

A 2015-ös őszi szemeszterben többféle kurzust indítunk: egy kommunikációs szemináriumot és két előadássorozatot. A kommunikációs szeminárium a tárlatvezetés gyakorlati ismereteire koncentrál, a leendő önkéntesek kommunikációs és előadói képességeit fejleszti. Ezeken az órákon csak a teljes képzésre jelentkezők vehetnek részt.

A Manifestation of the Divine – Gothic Art című művészettörténeti előadássorozat keretében a Magyar Nemzeti Galéria tudományos dolgozói és múzeumpedagógusai a számukra legkedvesebb művészeti alkotásokról fognak részletesen beszélni.

A Bible Illuminates Art Gothic Splendour című előadássorozat előadója minden alkalommal más és más szempontot figyelembe véve mutatja be a Szentírás szövegei és az ábrázolt képi világ közötti gazdag szimbolikus összefüggésrendszert.

Mindenkit szeretettel várunk. A teljes képzés ára 50.000 Ft. Az előadásokat azok is látogathatják, akik nem kívánnak részt venni a teljes képzésben. Ők az előadásokért alkalmanként fizethetnek.

Ha felkeltette az érdeklődését a program, vagy szeretne többet megtudni az előadásokról, látogasson el az angol nyelvű honlapunkra: Docent Programme »

További információ a ZG9jZW50IzEhKyNzemVwbXV2ZXN6ZXRpLmh1 e-mail címen vagy a +36 1 469-7180-as telefonszámon kapható.
Múzeumpedagógiai Osztály
Szépművészeti MúzeumMagyar Nemzeti Galéria
Budavári Palota, H-1014 Budapest, Szent György tér 2.
+36 1 469-7180 ZG9jZW50IzEhKyNzemVwbXV2ZXN6ZXRpLmh1