SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

Kiemelt látogatói közlemények

2012. március 19. (Frissítve: március 27.)

Tisztelt Látogatóink! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Budapest Kártyák elfogadási rendje 2012. április 1-től a következők szerint megváltozott: a 2012. március 31. után váltott Budapest Kártyával rendelkezők a Szépművészeti Múzeum minden kiállítását 10%-os kedvezményes belépő váltásával tekinthetik meg.

2012. január 26.

Kedves Pedagógus látogatóink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Nemzeti Erőforrás Minisztériumtól frissen kapott megerősítés szerint a 194/2000. (XI.24.) kormányrendelet 2011. júliusi változása csak a közoktatásban aktívan dolgozó pedagógusok számára biztosítja a múzeumok díjtalan látogatását. Így - a Közoktatási Információs Irodával egyeztetve - a díjtalan belépéshez csak olyan pedagógus igazolványt fogadhatunk el, melyet az oktatási intézmény az idei tanévre érvényesített.
A nyugdíjba vonult pedagógusokat, akik visszavonásig érvényes igazolvánnyal  rendelkeznek, az életkor szerinti kedvezmények illetik meg, ahogy más nyugdíjasokat is.

Felhívjuk a közgyűjteményekben és közművelődési intézményekben dolgozó látogatóink figyelmét, hogy a 194/2000. (XI.24.) kormányrendelet módosítása alapján 2012. jan. 1-től számukra megszűnt a díjtalan belépés lehetősége. Továbbra is díjtalanul látogathatják a múzeumot a legalább 400 fős tagsággal bíró országos közgyűjteményi szakmai szervezet tagjai (Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület, Magyar Könyvtárosok Egyesülete, Magyar Levéltárosok Egyesülete), érvényes tagsági igazolvány felmutatásával. 2012. évi érvényesítés hiányában levél formátumú igazolást is elfogadunk február 29-ig. Továbbá megmaradt a KKDSZ tagok kedvezményes belépési lehetősége.

Köszönjük a fentiek szíves megértését.

2011. július 20.

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a muzeális intézmények látogatóit megillető kedvezményekről szóló 194/2000. (XI.24.) kormány rendelet módosítása 2011. július 26-án hatályba lép. Ennek értelmében – többek között – változott egyes kedvezmények kedvezményeseinek köre.
Az aktuális és megszűnt kedvezményekről ide kattintva tájékozódhatnak. A módosító rendelet megtekinthető a Magyar Közlöny 85. számának 25052-25053. oldalán, mely kikereshető az alábbi linken: