SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

Látogatási szabályok

Látogatás előtt érdemes elolvasni

A múzeum látogatásához és szolgáltatásainak igénybe vételéhez  - a Múzeum Shopot kivéve - belépőjeggyel kell rendelkezni.
Kérjük, hogy látogatás közben tartsa be az alábbi szabályokat:

Tilos a műtárgyakat 20 cm-nél jobban megközelíteni, illetve megérinteni.

Tilos a kiállítóterekben ételt és italt fogyasztani.

RUHATÁR: használata díjtalan és kötelező műtárgyvédelmi okokból a következő esetekben: 30×40x20 cm-nél nagyobb méretű bármilyen táska és csomag, háton viselt hátizsák és hátitáska mérettől függetlenül, valamint esernyő és levetett kabát.
Kérjük, hogy kedvezményre jogosító igazolványukat tartsák maguknál ellenőrzés céljából.
Tilos bevinni a kiállítóterekbe ételt, italt, valamint állatot, növényt, szúró- és vágóeszközt, illetve gyermekjátékot. Élő állatot a ruhatárban sem lehet elhelyezni. Személyes tárgyaik számára a ruhatárban vászontáska díjtalanul kölcsönözhető, valamint díjtalanul használhatók a ruhatár mögötti zárható szekrények is.

FÉNYKÉPEZÉS, VIDEÓZÁS: a pénztárban váltott fotó-, illetve videojegy birtokában lehetséges kizárólag az állandó kiállítások területén, csarnokokban és a közösségi terekben. Kiállítási területen vakut, illetve fényképállványt használni tilos. A fényképek kizárólag személyes célokra használhatók, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók. Az időszaki kiállításon tilos bármilyen fényképezőgép, beépített fényképezővel ellátott mobiltelefon és videokamera használata.
Közösségi terekben (pl. esküvői fotózásnál) állvány mindenhol használható, vaku csak a Márvány csarnokban, illetve a lépcsősorok pihenőjéig engedélyezett. Kérjük, a fotózást úgy végezzék, hogy azzal mások látogatását ne zavarják.

MOBILTELEFON: Kérjük, legyen tekintettel másokra: a kiállítóterekben halkítsa le és ne használja mobiltelefonját.

KISGYERMEK: babakocsiban, vagy a szülőn elölről rögzített babahordozóban vihető be a kiállítóterekbe. A műtárgysérülés veszélye miatt más megoldás (pl. háti hordozó, nyakba emelés) nem megengedett. A babakocsi összecsukott állapotban nem vihető be.

TÁRLATVEZETÉS: Kiállításainkon kizárólag múzeumunk képzett tárlatvezetői tarthatnak tárlatvezetést.

ZÁRÁS: Az időszaki kiállítások terét a múzeum épületének zárása előtt 10 perccel kérjük elhagyni, hogy elegendő idő álljon rendelkezésre a ruhatárban elhelyezett értékek átvételére.

DOHÁNYZÁS: Tilos a dohányzás a múzeum egész területén - beleértve a portikuszt is – és a bejárati vasrács 5 méteres körzetén belül. Elektromos cigaretta használata az épületen belül nem megengedett.

KÖSZÖNJÜK SZÍVES EGYÜTTMŰKÖDÉSÜKET!

EGYÉB INFORMÁCIÓK

LIFTEK:
Mozgáskorlátozottak és rászorulók bejutását a főbejárati lépcsősor jobb oldalában található lift segíti.
A múzeumban három lift üzemel, amelyekkel a mélyföldszinti ruhatár és a mozgáskorlátozott mosdó, illetve az első és második emeleti kiállítóterek megközelíthetőek. Kérjük, az eligazodásban vegye igénybe munkatársaink segítségét!

POSTA: Az előcsarnokban található postaládát a Posta munkatársai naponta ürítik.