SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

Általános információk - Könyvtár

Szépművészeti Múzeum Könyvtára
1068 Budapest, Szondi utca 77.
1396 Budapest 62, Pf. 463
Telefon: 302 1805
Fax: 302 1833
bGlicmFyeSMxISsjc3plcG11dmVzemV0aS5odQ==

Nyitva tartás
hétfőtől - péntekig 10-18 óráig

hétvégén, ünnepnapokon és augusztusban zárva.
júliusban:

hétfőtől - csütörtökig 10-16 óráig
pénteken 10-13 óráig

A Szépművészeti Múzeum könyvtára – mely egyidős a múzeummal – a magyar és az egyetemes művészettörténet szakirodalmát gyűjti az ókortól napjainkig, külön előtérbe helyezve a festészet, a szobrászat és a grafika történetét. Közel 200 000-es dokumentumállománya nemzetközi összehasonlításban is nagynak számít, Magyarországon pedig ebben a gyűjtőkörben a legnagyobb és a legteljesebb. A könyvtárban népszerűsítő munkák éppúgy megtalálhatók, mint alapvető kézikönyvek és a legnaprakészebb magyar és nemzetközi tudományos szakkiadványok. Ritka régi kiadványainak köszönhetően a könyvtár egyúttal muzeális könyvgyűjtemény is.


Általános információkMozgássérülteknek az épületbe a lépcső mellett rézsű vezet.

Általános információkA földszintről az emeleti olvasóterem lifttel is megközelíthető.

Általános információkAz olvasóterembe ételt, italt, táskát, kabátot, esernyőt tilos behozni. Minden ilyet kérünk a földszinti ruhatárban elhelyezni, melynek használata kötelező és díjtalan. A ruhatári                                  szekrényekhez kulcsot a portaszolgálat ad.

Általános információkAz olvasótermi asztalok alatt vagy mellett hálózati aljzatok találhatók. Az őrizetlenül hagyott laptopokért a könyvtár nem vállal felelősséget.