SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

Őszi kiállítások a Szépművészeti Múzeumban

2010. szeptember 23. - október 23.

2010. szeptember 23 – 2011. január 23. Idén ősszel három nagy szabású kiállítással várja a látogatókat a Szépművészeti Múzeum. A bécsi szecesszió nagymestereinek tárlata nyitja az őszt a középpontban Klimt alkotásaival; majd a kolumbiai Fernando Botero egyedi stílusú olajfestményeit, parafrázisait tekintheti meg a közönség. Október végén a magyar származású fotográfusnak, Lucien Hervének, az építészeti fotó megteremtőjének nagy jelentőségű munkáiból nyílik tárlat a Szépművészetiben.

Az idei őszt a Gustav Klimt és a bécsi szecesszió korai szakaszában alkotó mesterek munkáiból álló tárlat nyitja a Szépművészeti Múzeumban. A huszadik század fordulójának tíz évét, a Secession- csoport tevékenységét bemutató tárlaton nem csak a központi művészegyéniség, Gustav Klimt alkotásaival, hanem több, eddig még soha be nem mutatott remekművel is találkozhat a közönség.

Öszi kiállítások

 

 

A különleges, egyedi stílusban alkotó kolumbiai festőművész, Fernando Botero alkotásait kerekded és buja formák, jellegzetesen egyszerű, ám mégis kifejező alakok uralják. A közel hatvan műtárgyat, zömében olajfestményeket bemutató, szeptember 30-án nyíló kiállításon színpompás, fényárban úszó csendéletek, parafrázisok, a latin-amerikai élet helyszínei, eseményei elevenednek majd meg.

Öszi kiállítások

 

 

Az ősz harmadik nagyszabású tárlata a Hódmezővásárhelyen született fotográfus, Lucien Hervé műveit mutatja be október végén. Az építészeti fotó megteremtőjeként számon tartott művész 1949-től dolgozott együtt Le Corbusier-vel, aki Marseille-i lakótömbje építéséről készített fotóit látva Hervét hívta meg állandó fotósának. Hervé életművének legnagyobb részét ezek a modern építészetről készített fotók teszik ki, a Szépművészeti Múzeum pedig a fotográfus születésének 100. évfordulója előtt tiszteleg e nagyszabású tárlat megrendezésével.

Öszi kiállítások

 

 

Nuda Veritas. Gustav Klimt és a bécsi szecesszió kezdetei 1895 – 1905
2010. szeptember 23 – 2011. január 9.

Fernando Botero képei a Szépművészeti Múzeumban
2010. szeptember 30 - január 23.

Lucien Hervé 100
2010. október 28 - január 23.