SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

OSAS PLUSZ nemzetközi kiállítás a Vasarely Múzeumban

2012. január 25. - február 25.

2012. január 25 – 2012. május 1. A Nyílt Struktúrák Művészeti Egyesület (OSAS) alapító művésztagjai 2006-ban rendezték meg első, bemutatkozó kiállításukat a budapesti Vasarely Múzeumban. Három évvel később, 2009-ben került sor ugyanitt a második, a tagok új munkáiból és vázlataiból rendezett kiállításra, amelyet Konok Tamás gyűjteményéből kiemelt grafikai lapokkal egészítettünk ki.

Az Egyesület azonban sem addig sem azóta nem pihent. Időközben 14 tematikus, kortárs nemzetközi kiállítást szervezett a tárlatokat immár törzshelyként befogadó Vasarely Múzeum  két termében, köztük a szín, a konceptművészet, a vizuális költészet, a transzparencia, legutóbb az ornamentika tematikájával foglalkozó összeállításokat.
A  második egyesületi tag-kiállítás óta ismét három év telt el. Most, 2012. januárjában OSAS PLUSZ címen új tartalommal erősítjük meg a tagsági tárlat hagyományát. Új, hogy ezúttal az Egyesület valamennyi tagja kurátorként vesz részt a rendezésben. Mind a tíz művész, Gáyor Tibor, Haász István, Harasztÿ István, Konok Tamás, Maurer Dóra, Megyik János, Mengyán András, Vera Molnar, Nádler István és Judith Nem's tematikai kötöttség, illetve vezérfonal nélkül választja és állítja ki saját régi vagy új műveit és hívja meg egy vagy két magyar vagy külföldi kollégája alkotásait. A nem-művész tagok: N.Mészáros Júlia művészettörténész és Szöllősi-Nagy András gyűjtő-művészeti író is kurátorként működik közre: meghívja néhány hozzá közelálló művész műveit a konstruktív-konkrét művészet területéről.

A 2010-ben elhunyt OSAS-tag Hetey Katalin emlékének is tisztelgünk utolsó terveinek, vázlatainak közzétételével.

A kiállításon bemutatjuk a tagok PIÈCE UNIQUE címmel egyedi grafikai lapokból álló mappáját, amely 2011-ben, tizenöt példányban készült.


Osas Plusz
Osas Plusz