SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

Jegyelővétel

Az elővételi jegyeket legalább a látogatás előtt egy nappal kell megvásárolni.

Jegyek elővételben vásárolhatók a Múzeum jegypénztárában, a Jegymester Kft. webáruházában, valamint a Ticket Express és partnerei jegyirodáiban országszerte és külföldön. (Partnereink rendszerhasználati díjat illetve közvetítési díjat számolnak fel.)

A belépőjegyek egy adott napra szólnak, az időszaki kiállítások esetében a nyitva tartási idő egyórás idősávokra van felosztva. Önnek kell kiválasztania, hogy melyik napon, melyik idősávban kívánja a kiállítást meglátogatni. A jeggyel lehetőleg az adott idősávban érkezzen a kiállításhoz. Belépés legkésőbb a múzeum zárása előtt egy órával lehetséges. Az elővételben megváltott jeggyel érkezők a Múzeumba való belépéskor előnyt élveznek, azonban az időszaki kiállításra való belépés érkezési sorrendben történik, így előfordulhat, hogy a kiállítás bejáratánál biztonsági okokból sor áll.

A kedvezményes jegyeket kizárólag a megfelelő kedvezményre jogosító igazolványokkal fogadjuk el, így amennyiben nem rendelkezik ezen igazolványok bármelyikével, úgy a helyszínen kiegészítő jegyet kell váltania!

Ajándékjegyek: Ajándékba szánt belépők időpont nélkül is vásárolhatók pénztárainkban és online is. Az ajándékjegy nem használható közvetlenül belépésre, azt szükséges a látogatás időpontjára érvényesíteni. Erről bővebb tájékoztatás a Jegyérvényesítés menüben található.

Jegycsere: Ha bármilyen okból nem tud elmenni a kiállításra a megadott időpontban, lehetőség van más időpont választására. Jegycserére csak a jegy érvényességi ideje előtt és csupán egy alkalommal van lehetőség! Amennyiben az interneten váltotta meg a jegyét, úgy a jegycserét otthon Ön tudja megtenni a webáruházi felhasználó fiókjába belépve. Ha Ticket Express / Evetim jegyirodában vásárolta belépőjét, akkor abban az irodában kérheti a cserét egy alkalommal, szintén az érvényesség előtti napig. Ha a Múzeumban vásárolta a belépőjét, úgy írjon az aW5mbyMxISsjc3plcG11dmVzemV0aS5odQ== e-mail címre a vásárlás és a jegy pontos adatait megadva, valamint megjelölve a kért új időpontot.

Díjtalan belépőre  jogosultak sem az interneten, sem a jegyirodákban nem igényelhetnek előre jegyet, ezt kizárólag a Múzeum jegypénztárában tehetik meg a látogatás napján a kedvezményre jogosító igazolvány felmutatásával. Az életkor alapján járó díjtalan belépő az Információs pultnál is kérhető. A díjtalan belépők a látogatottságtól függetlenül kiadásra kerülnek.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az 50%-os kedvezményes jegyre a 6-26 éves, illetve a 62-70 éves korú, Európai Gazdasági Térség-beli állampolgárok jogosultak. Nem vehetik igénybe ezt a kedvezményt azok, akik nincsenek a megadott életkoron belül, hiába rendelkeznek diák-, illetve nyugdíjas igazolványokkal. Ha elővételben váltották meg kedvezményes jegyüket, számukra a helyszínen kiegészítő jegyet kell váltani a múzeum pénztárában.