SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

Látogatás iskoláknak

Állandó kiállítás (frissítve: 2014. 03. 03.)
A szervezett oktatás keretében csoportosan érkező diákok számára 2011-ben megszűnt a díjtalan belépés az állami fenntartású muzeális intézmények állandó kiállításaira. 
Múzeumunk állandó kiállításait  bármely magyar diákcsoport (26 év alattiak) - főigazgatói hatáskörben adott  - 75 %-os kedvezménnyel látogathatja, melynek ára 400 Ft/fő.
Díjtalan látogatásra a vonatkozó jogszabály havonta egy hétvégi időpontban, minden hónap 3. szombatján biztosít lehetőséget a 26 éven aluliak, illetve a 18 éven aluliakat kísérő szülők számára, melyet természetesen iskolai szervezett csoportok is igénybe vehetnek. Következő időpontok: szeptember 20., október 18., november 15., december 20.
A hazai művészettörténeti és képzőművészeti közép- és felsőfokú oktatási intézményből érkező diákok az állandó kiállítást díjtalan belépővel látogathatják bármely időpontban egyénileg is. Ehhez kérjük előzetes bejelentkezésüket.
Külföldi diákcsoportok esetén csak az 50 %-os kedvezmény érvényes.
Csoportok számára további kedvezmény az állandó gyűjteményben nem vehető igénybe.

A tárlatokon kizárólag múzeumunk képzett tárlatvezetői tarthatnak tárlatvezetéseket. Iskolai csoporttal érkező pedagógusok az állandó gyűjtemények termeiben a Múzeumpedagógiai Osztály külön engedélyével tarthatnak foglalkozásokat. (Az időszakos kiállításokon tanároknak sem engedélyezett a tárlatvezetés.) A vezetésre jogosító kitűzőt az engedély visszaigazolása esetén az Információs Pultnál lehet átvenni.

Időszaki tárlatok
Az időszaki tárlatokat a diákok (26 éves kor alatt)  50%-os kedvezményes belépővel látogathatják, a közoktatásban, azaz általános- és középiskolában dolgozó pedagógusok belépése mindenkor ingyenes lett. Csoportos kedvezmény (+5%) 15 fő diáktól vehető igénybe.

75 %-os kedvezménnyel látogathatják az időszaki kiállításokat kizárólag előre bejelentett látogatás keretében azok a magyar iskolai csoportok, akik:
-  közoktatási intézményből érkeznek, és a Múzeumpedagógiai Osztály tárlatvezetését, illetve az Éós Műhely osztályfoglalkozását az adott kiállításon igénybe veszik, illetve
-  hazai művészettörténeti vagy képzőművészeti közép- és felsőfokú oktatási intézményből érkeznek, egyszerre max. 30 fős csoportban (a kedvezmény a kísérő tanárokra is érvényes felsőfokú intézmény esetén). Bejelentkezés és további felvilágosítás a Múzeumpedagógiai Osztálynál.

A Múzeumpedagógiai osztály foglalkozásairól az alábbi linkeken tájékozódhat:
Osztályfoglalkozások
Tárlatvezetések

A Múzeumpedagógiai osztály elérhetőségei:
Tel.: (1) 469-7180 (hétköznap 10.00 - 13.00 / 14.00 - 17.00)
Fax:  (1) 4697-107
e-mail: bXV6ZXVtcGVkYWdvZ2lhIzEhKyNzemVwbXV2ZXN6ZXRpLmh1

Fogadó nyilatkozat ingyenes vasúti utazási kedvezmény igénybevételéhez

A vidéki iskolás csoportok ingyenes vasúti utazásához szükséges fogadó nyilatkozat kérelme  innen, az utazást igénybe vevők névsorához szükséges nyomtatvány innen tölthető le.
A kitöltött fogadó-nyilatkozat kérelmet csatolmányként kérjük elküldeni a bXV6ZXVtcGVkYWdvZ2lhIzEhKyNzemVwbXV2ZXN6ZXRpLmh1 e-mail címre.
A diákok névsorát a MÁV munkatársának kell bemutatni, a múzeumnak nem kell visszaküldeni.