SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

Megjelent a MúzeumCafé 35. száma

2013. június 13.

Miért kell egy múzeumnak jól felismerhető, egyéni arculat? Ki az a magyar muzeológus-tudós, aki miatt egy amerikai művészettörténész sok évvel ezelőtt mindenáron Magyarországra akart látogatni? Hogyan lehetne igazságosabbá tenni a múzeumok normatív támogatását? Melyik az a város, ahol egy történelmi trauma gyakorlatilag teljesen eltörölte a művésztelep emlékét? Múzeum-e vajon egy állatkert? Ezekre a kérdésekre, és sok minden másra is választ kaphat az olvasó a MúzeumCafé most megjelent legújabb számából.

19. századi művészet

A Szépművészeti Múzeum új állandó kiállítása

2013. június 10.

A Magyar Nemzeti Galériában 2013. június 28-án nyílik a MONET, GAUGUIN, SZINYEI MERSE, RIPPL-RÓNAI Impresszionista és posztimpresszionista remekművek a jeruzsálemi Izrael Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria és a Szépművészeti Múzeum gyűjteményeiből című nagyszabású tárlat. A Szépművészeti Múzeum legkeresettebbek közé tartozó tíz alkotásának kölcsönként szerepeltetése alkalmat kínál arra, hogy az állandó kiállításról lekerülő képeket olyanokkal pótoljuk, amelyek korábban méltatlanul kevesebb szerepet kaphattak.

Átadták a Szép magyar könyv elismeréseket és az IBBY Év Gyermekkönyve díjait

2013. június 7.

A művészeti könyvek és albumok kategóriában a Szépművészeti Múzeum kiadványa, a Cézanne és a múlt - Hagyomány és alkotóerő című, Geskó Judit által szerkesztett kötet kapta a díjat, az oklevelet Berecz Ágnes Hantai Volume 1. 1949-1959 című kötetének, a Makláry Artworks kiadványának ítélték oda. (MTI)

Rendkívüli zárva tartás a Vasarely Múzeumban

2013. június 5.

A Vasarely Múzeum 2013. június 7-étől (péntek) előre nem látható ideig, technikai okok miatt, nem fogad látogatókat. Megértésüket köszönjük!

Rendkívüli zárvatartás az 1800 utáni gyűjtemény termeiben

2013. június 4.

Tájékoztatjuk tisztelt látogatóinkat, hogy az első emeleten található Modern gyűjtemény XII-XIII. termei, illetve a 17-18. kabinetek 2013. június 4. (kedd) és június 10. (hétfő) között technikai okok miatt zárva tartanak. Megértésüket köszönjük.