SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

Megjelent a MúzeumCafé 34. száma

2013. április 15.

Az Arab-öböl országainak új, vagy még csak tervezett, a közelebbi-távolabbi jövőben megnyíló szuper-múzeumait is bemutatja a MúzeumCafé most megjelent lapszáma. A többszörös nemzetközi dizájndíjas, 120 oldalas magazin a közel-keleti múzeumoktól a párizsi Louvre új iszlám szárnyáig, a kortárs képzőművészet hazai bemutatásának kérdéseitől a Néprajzi Múzeum történetének első fél évszázadáig, a múzeumi fotózás műhelytitkaitól a természettudományos gyűjtemények világszerte jelentkező problémáiig, az idei MúzeumCafé Díjas Sasvári Edittől a német Günther Ueckerig ad áttekintést a múzeumi világról.

Városliget szépítő akció - résztvevőknek kedvezményes belépés

2013. április 11.

Időpont: 2013. április 20., szombat

Rangos nemzetközi elismerést kapott a Szépművészeti Múzeum által kiadott A fotóművészet születése – A piktorializmustól a modern fotográfiáig (1889−1929) című könyv

2013. április 7.

A kreatív szakma egyik legrangosabb versenyén, az Amerikai Egyesült Államokban 1921 óta 92. alkalommal megrendezett Art Directors Club Awardon Design kategóriában ADC Bronze Cube elismerést nyert a Szépművészeti Múzeum által kiadott A fotóművészet születése – A piktorializmustól a modern fotográfiáig (1889−1929) című 2012-es kiállítás-katalógus. A könyvet a többszörös dizájndíjas MúzeumCafé magazin (Creativity International Awards 2011, European Design Awards 2011) arculatárért felelős, Salát Zalán Péter által vezetett Lead82 alkotóközösség tervezte.

Akadálymentes múzeum - Hallássérülteknek

2013. március 27.

A Szépművészeti Múzeum az állandó kiállításait művészettörténészek által szerkesztett szövegek magyar jelnyelvi fordításával kívánja akadálymentessé és élvezhetővé tenni hallássérültek számára

Múzeum+ nyereményjáték sorsolás

2013. március 26.

A Múzeum+ Utazás március 21-i rendezvényén az OTP Travel által szervezett nyereményjáték győztese: Dr. Molnár Julianna Budaörs Nyereménye: 3 nap/2 éjszakás belföldi wellness pihenés négycsillagos szállodában, félpanzióval 2 fő részére Gratulálunk!