SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

Pályázati felhívás ajándéktárgyak tervezésére a Múzeum Shop számára

2013. május 29.

Május 31-én lezárult a regisztráció a design pályázatunkra, mely keretében a múzeumban működő Shop számára tervezhetnek ajándéktárgyakat. A pályázaton több mint ötszázan kívánják megmérettetni magukat. A pályaművek beküldési határideje július 1.

Időszaki zárás a Majovszky-termekben

2013. május 13.

Tájékoztatjuk tisztelt látogatóinkat, hogy a mélyföldszinten található Majovszky-termekben a 20.sz-i és kortárs művészetet bemutató kiállításunk 2013. május 14. (kedd) és május 17. (péntek) között technikai okok miatt zárva tart. Megértésüket köszönjük.

Nyári táborok a Szépművészetiben

ajánló

2013. május 3.

Többek között városszépítő táborba várunk titeket a Vasarelybe, de ha jobban szeretnétek a Szépművészetiben kalózkodni, annak sincs akadálya.

Példaértékű a Szépművészeti hallássérültek számára készített alkalmazása

2013. április 20.

A Szépművészeti Múzeumban a közelmúltban létrehozott, a hallássérültek számára kifejlesztett egyedi „okostelefonos” alkalmazást méltatta a brit The Guardian folyóirat online kiadása. A 90 decibel Project és az MSL Accessibility együttműködésével és támogatásával létrehozott SzépMűSL (sing-language/jelnyelv) nevű, Európában egyedülálló alkalmazás a múzeum épületéről, a gyűjteményekről és 150 műtárgyakról kínál a hallássérülteknek magyar jelnyelven információkat.

XX. Nemzetközi Könyvfesztivál

2013. április 16.

Idén a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria képviseletében a Múzeum Shop is részt vesz a Nemzetközi Könyvfesztiválon 2013. április 18-21-ig. A cikkben a megvásárolható könyvek listáját és árait is megtalálják.