SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

Nyári táborok a Szépművészetiben

ajánló

2013. május 3.

Többek között városszépítő táborba várunk titeket a Vasarelybe, de ha jobban szeretnétek a Szépművészetiben kalózkodni, annak sincs akadálya.

Példaértékű a Szépművészeti hallássérültek számára készített alkalmazása

2013. április 20.

A Szépművészeti Múzeumban a közelmúltban létrehozott, a hallássérültek számára kifejlesztett egyedi „okostelefonos” alkalmazást méltatta a brit The Guardian folyóirat online kiadása. A 90 decibel Project és az MSL Accessibility együttműködésével és támogatásával létrehozott SzépMűSL (sing-language/jelnyelv) nevű, Európában egyedülálló alkalmazás a múzeum épületéről, a gyűjteményekről és 150 műtárgyakról kínál a hallássérülteknek magyar jelnyelven információkat.

XX. Nemzetközi Könyvfesztivál

2013. április 16.

Idén a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria képviseletében a Múzeum Shop is részt vesz a Nemzetközi Könyvfesztiválon 2013. április 18-21-ig. A cikkben a megvásárolható könyvek listáját és árait is megtalálják.

Megjelent a MúzeumCafé 34. száma

2013. április 15.

Az Arab-öböl országainak új, vagy még csak tervezett, a közelebbi-távolabbi jövőben megnyíló szuper-múzeumait is bemutatja a MúzeumCafé most megjelent lapszáma. A többszörös nemzetközi dizájndíjas, 120 oldalas magazin a közel-keleti múzeumoktól a párizsi Louvre új iszlám szárnyáig, a kortárs képzőművészet hazai bemutatásának kérdéseitől a Néprajzi Múzeum történetének első fél évszázadáig, a múzeumi fotózás műhelytitkaitól a természettudományos gyűjtemények világszerte jelentkező problémáiig, az idei MúzeumCafé Díjas Sasvári Edittől a német Günther Ueckerig ad áttekintést a múzeumi világról.

Városliget szépítő akció - résztvevőknek kedvezményes belépés

2013. április 11.

Időpont: 2013. április 20., szombat