SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

Több, mint 150 000 látogató a Carvaggiótól Canalettóig című kiállításon

2014. február 19.

Február 16-án bezárt a nagy sikerű Caravaggiótól Canalettóig című kiállítás, amit az októberi végi nyitása  óta mintegy 152 ezren láttak.
A Szépművészeti Múzeum 17. és 18. századi itáliai művészetét bemutató kiállítása igazi világszenzáció volt, melyen a látogatók a kilenc Caravaggio kép mellett megismerhették a kor stílusáramlatait, művészegyéniségeit, technikáit.

A több mint 100 mester csaknem 140 remekművét bemutató kiállítást kiváló nemzetközi kritika fogadta. Terjedelmes pozitív kritikát közölt többek között a La Repubblica, a Neue Zürcher Zeitung, a Telegraph és a világ egyik vezető művészeti szaklapja a Weltkunst is. Az utóbbiban a lap által megkérdezett kritikus, Samuel Herzog az év legfontosabb kiállításának nevezte a budapesti tárlatot.

A Szépművészeti Múzeum április végétől Henri de Toulouse-Lautrec korát és Párizsát mutatja be, majd októberben nyit a Rembrandt és a holland aranyévszázad festészete című kiállítás, melyen Rembrandt közel húsz alkotása mellett több Vermeer kép is látható lesz.