SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

18. Museum Expressions kereskedelmi vásár Párizsban

A Múzeum Shop élménybeszámolója

2013. január 31.

A Múzeum Shop januárban részt vett a 18. Museum Expressions kereskedelmi vásáron Párizsban. Ezt a nemzetközi vásárt olyan szakemberek számára hozták létre, akik a kulturális szektorban dolgoznak, és múzeumi boltokat vezetnek. A 18. Museum Expressions Vásár egy fórum is egyben, amely arra szolgál, hogy az érdeklődők megismerjék a legújabb trendeket és gyakorlatokat, módszereket és problémamegoldásokat a nemzetközi múzeumi ágazatban. A vásár kereskedelmi tanácsokkal szolgál a múzeum boltok számára, hogy milyen módon növelhetnék eladásaikat és a nyereségüket.

A vásár területén egy felépített mintaboltban a látogatók külön válogatást láthattak a legsikeresebb termékekből és formatervezésekből. Ezen a válogatáson a Múzeum Shop termékei is szerepeltek, mint például a Szépművészeti Múzeum jelenlegi Cézanne kiállításának katalógusa, illetve a Cézanne kiállítás ajándéktárgyai. A mintaboltban kiállított termékeinknek köszönhetően a Múzeum Shop standja nagy érdeklődést váltott ki a látogatókból. Többen is rendeltek termékeinkből, illetve jövőbeni közös projektek lehetőségéről is tárgyalásokat kezdtünk.

A legnagyobb érdeklődést a Cézanne, a Fotóművészet születése és a nemzetközileg elismert Victor Vasarely kiállítások termékei keltették.

A vásáron a legjelentősebb európai és amerikai múzeumok és kulturális intézmények vettek részt, többek között a British Múzeum is.

A vásár hangulatát jellemezte, hogy olyan múzeumi közösség jött létre, amely sokra tartja, megbecsüli a magas szakmai színvonalat. Ennek a közösségnek vált tagjává a 18. Museum Expressions Vásáron először szereplő Múzeum Shop is, amely a budapesti Szépművészeti Múzeumot, a Magyar Nemzeti Galériát és a Vasarely Múzeumot képviselte.