SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

Baán László magas rangú spanyol kitüntetése

2014. január 31.

 


2016-ban El Greco kiállítás nyílik a Szépművészetiben
Magas rangú spanyol kitüntetést vehetett át Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója pénteken a Spanyol Királyság budapesti nagykövetétől. A Katolikus Izabella-rend középkeresztje elismerést Baán László a magyar-spanyol kulturális kapcsolatok terén végzett munkásságával érdemelte ki.
Az Izabelláról, Kasztília és Aragónia királynőjéről elnevezett Katolikus Izabella-rend (Orden de Isabel la Católica) keresztje az egyik legmagasabb rangú spanyol elismerés, melyet VII. Ferdinánd spanyol király alapított 1815-ben. A rend nagymestere a mindenkori spanyol király, melynek középkeresztjével a spanyol Külügyminisztérium azokat a személyeket jutalmazza, akik jelentősen hozzájárulnak a spanyol és más nemzetek kapcsolatának javításához.
Az eseményen részt vett Gabriele Finaldi, a Szépművészeti Múzeummal évek óta kiváló szakmai kapcsolatokat ápoló madridi Museo Nacional del Prado főigazgató-helyettese is, aki az ünnepségen Baán Lászlóval közösen  bejelentette, hogy a budapesti múzeum a Pradóval együttműködésben 2016 őszén nagyszabású El Greco kiállítást rendez.