SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

Ritka kincsek bennfentes szemmel

Csatlakozzon a Baráti Körhöz, és ismerje meg gyűjteményünket testközelből!

Nyílt közbeszerzési pályázat

2013. augusztus 7.

A „Caravaggiótól Canalettóig Két évszázad itáliai festészetének remekművei” című tárlat külföldi és belföldi kommunikációjának szervezésére írt ki nyílt közbeszerzési pályázatot a Szépművészeti Múzeum 46,5 millió forint értékben.

Lezárult a Szépművészeti Múzeum DESIGN pályázatának első fordulója.

A második fordulóba azok a pályamunkák jutottak, amelyeket a zsűri tagjainak több mint fele ajánlott a Szépművészeti Múzeumban való bemutatásra. A pályamunkákból készült kiállítás a 2013. szeptember 12-i Design témájú Múzeum+ estéjén nyílik meg és egy hétig lesz látogatható a Szépművészeti Múzeumban. Ezután a Design Hét keretében a Design Terminál fogadja be a kiállítást.

Kormányhatározat az új nemzeti közgyűjteményi épületegyüttesről

2013. július 3.

Újabb Kormányhatározat jelent meg a Városligetbe tervezett új nemzeti közgyűjteményi épületegyüttesről. A Városliget átfogó hasznosítási koncepciójáról szóló jogszabály a cikkre kattintva olvasható.

Kulturális élmények nyáron is

Csatlakozzon a Baráti Körhöz, és vegyen részt nyári programjainkon!

2013. június 19.

Véget ért a koncertszezon? Nyári szünet a színházakban? Nyáron sem kell nélkülöznie a kulturális élményeket! A Baráti Kör adományozójaként, támogatójaként vagy tagjaként látogassa ingyenes belépőjeggyel a Szépművészeti Múzeum aktuális időszaki kiállításait (Helmut Newton – 2013. július 14-ig; Egon Schiele és kora – 2013. június 26-tól) vagy állandó gyűjteményét, és vegyen részt nyári programjainkon, például a Schiele-tárlatvezetéseken! Az időszaki kiállításokra, és a Múzeum+ estékre váltott teljes árú belépőjegyét kedvezményes Baráti Kör csatlakozásra is felhasználhatja.