SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

Óriásmolinó kiállítás a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria remekműveiből

Barcelona/Madrid/Frankfurt

2013. október 1.

Háromszor három méteres órásmolinókon találkozhatnak a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria 26 remekművével október 1-jétől a legnépszerűbb barcelonai tengerparti sétányon. A több mint egy hónapig látható Budapest Barcelonában (Art on the street from Budapest) elnevezésű, utazó szabadtéri kiállítás célja, hogy felhívja a figyelmet az elmúlt évben újraegyesített intézmény gazdag gyűjteményére, az ott őrzött magyar és nemzetközi, európai rangú alkotásokra.

Két héttel tovább látható a Schiele-kiállítás a Szépművészetiben

2013. szeptember 25.

Két héttel később, szeptember vége helyett október 13-án zár az Egon Schiele és kora című kiállítás a Szépművészeti Múzeumban. A kiállítást, amelyen a bécsi korai expresszionizmus nagy hatású alkotója és a stílus számos további bécsi képviselője mutatkozik be, eddig ötvenezren látták. A több mint 80 alkotást bemutató kiállításon 55 mű látható a címben szereplő művésztől, amelyek zöme a bécsi Leopold Múzeumból érkezett Budapestre.

Kedvezmények a Turizmus Világnapja alkalmából

2013. szeptember 19.

Szeptember 28-29-én, szombaton és vasárnap kedvezményes belépés. Szombaton 15 órától Schiele terápia rendezvény, a Schiele kiállítás 19.50-ig látogatható.

Design pályázat 2013 díjazottjai

2013. szeptember 12.

A design pályázat dijazottjai ünnepélyes keretek között vették át díjaikat a Múzeum+ Design rendezvényen.

Kolozsvári Magyar Napok

2013. szeptember 3.

Augusztus 19-25. között zajlott a 4. Kolozsvári Magyar Napok rendezvény, amelyen a Szépművészeti Múzeum is részt vett. (képekkel)