SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

15 éves a CODART – Nemzetközi fókuszban a Szépművészeti Múzeum németalföldi gyűjteményei

2013. november 21.

Jubileumi webkiadványt jelentetett meg a CODART, a németalföldi (holland és flamand) művészettel foglalkozó muzeológusok rangos nemzetközi szervezete. A speciális ünnepi kiadványban a Szépművészeti Múzeum is előkelő helyet kapott, amelyben bemutatjuk az elmúlt másfél évtized jelentős, németalföldi gyűjteményeinket érintő kiállításait, katalógusait és Festschriftjeit, valamint az új szerzeményű festményeinket és grafikáinkat. Továbbá első ízben itt adunk hírt nemzetközi fórumon a 2014. őszén nyíló, nagyszabású Rembrandt és a holland arany évszázad címet viselő kiállításunkról."

Megnyílt a magyar modernizmust bemutató tárlat a d’Orsay-ban

2013. október 14.

A világ egyik legfontosabb múzeumában, a párizsi Musée d’Orsay-ban január 5-ig látható az Allegro Barbaro. Bartók Béla és a magyar modernizmus 1905-1920 című kiállítás. A budapesti Szépművészeti Múzeum különleges együttműködésével megvalósuló kiállítás fővédnöke François Hollande, a Francia Köztársaság elnöke és Áder János, Magyarország köztársasági elnöke.

Lezárult a Szépművészeti Múzeum és a Frey Wille közös nyereményjátéka

2013. október 14.

Tájékoztatjuk kedves játékosainkat, hogy a Szépművészeti Múzeum és a Frey Wille közös nyereményjátéka a kiállítás zárásával véget ért. A cikkre kattintva találják meg a nyertesek nevét és a helyes megoldásokat is.

Óriásmolinó kiállítás a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria remekműveiből

Barcelona/Madrid/Frankfurt

2013. október 1.

Háromszor három méteres órásmolinókon találkozhatnak a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria 26 remekművével október 1-jétől a legnépszerűbb barcelonai tengerparti sétányon. A több mint egy hónapig látható Budapest Barcelonában (Art on the street from Budapest) elnevezésű, utazó szabadtéri kiállítás célja, hogy felhívja a figyelmet az elmúlt évben újraegyesített intézmény gazdag gyűjteményére, az ott őrzött magyar és nemzetközi, európai rangú alkotásokra.

Két héttel tovább látható a Schiele-kiállítás a Szépművészetiben

2013. szeptember 25.

Két héttel később, szeptember vége helyett október 13-án zár az Egon Schiele és kora című kiállítás a Szépművészeti Múzeumban. A kiállítást, amelyen a bécsi korai expresszionizmus nagy hatású alkotója és a stílus számos további bécsi képviselője mutatkozik be, eddig ötvenezren látták. A több mint 80 alkotást bemutató kiállításon 55 mű látható a címben szereplő művésztől, amelyek zöme a bécsi Leopold Múzeumból érkezett Budapestre.