SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

’A diadalív árnyéka’

'A diadalív árnyéka'

levelező pályázat 5-7. és 8-10. osztályos tanulók számára a 2012/2013. tanévben

A résztvevő diákokkal játékos formában ismertetjük meg Róma monumentális épületein keresztül a kora császárkor kultúráját. A csapatoknak egy napjainkban játszódó, különös történet keretében mutatjuk be a korszakot, amelynek szereplői a modern kori Rómában kalandozva fedezik fel az épületeket és a hozzájuk kapcsolódó történeteket. A csapatoknak a pályázati időszak végére egy ókori művészet stílusjegyeihez igazodó római diadalív makettet kell elkészíteniük pályaműként.

A levelező pályázat ebben a tanévben a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében megvalósuló, „Határtalan antikvitás" c. projekt részét képezi, ezért a versenyt két kategóriában hirdetjük meg és bíráljuk el.

1. kategória

A Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében meghirdetett, az Európai Unió által támogatott pályázatra Budapestről, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékből, valamint a szlovák oldalon Besztercebánya/Banská Bystrica, Kassa/Košice, Nagyszombat/Trnava, Nyitra/Nitra, Pozsony/Bratislava megyékből várjuk a jelentkezőket.

A pályázati felhívás letölthető innen, a jelentjezési lap letölthető innen.

2. kategória

A Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala megyékből, valamint a határon túli magyar területekről (az 1. kategóriában megjelöltek kivételével) érkező jelentkezők pályázati felhívása megtekinthető itt
További részletek

Éos

 

 

Éos

 

 

 

Éos

 

 

www.hungary-slovakia-cbc.eu

Jelen felhívás tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

Éos

 

 

Éos