SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

Aktuális programjaink és általános tudnivalók

Általános tudnivalók

Az aktuális Baráti Kör programokra szóló meghívót a támogatás regisztrálásakor megadott e-mail címre küldjük, amennyiben ehhez hozzájárul.

A programértesítés kézhezvétele nem jelenti a részvétel automatikus biztosítását. Programjaink iránt szerencsére nagy az érdeklődés, ugyanakkor a résztvevők száma limitált. Helyeket fenntartani korábbi rossz tapasztalatok miatt sajnos nem áll módunkban. Programjainkra a Támogatói és Adományozói szinten csatlakozó Baráti Kör tagok számára előjelentkezést biztosítunk. A programjelentkezések kizárólag a részvételi díj befizetésével biztosíthatók, az ezzel kapcsolatos tudnivalókat a meghívóban tesszük közzé.

Aktuális  programjaink
A Baráti Kör programterve 2015-ben
letölthető innen.
♦ Szellemi, kulturális világörökségek nyomában Pécsen és Mohácson - háromnapos utazás a busók földjén
2016. február 7 – 9. (3 nap/2 éj)
A Szépművészeti Múzeum-Magyar Nemzeti Galéria Baráti Körének támogatóit és tagjait 2016. február 7-9. között egy különleges utazásra invitáljuk, melynek során a kulturális és szellemi világörökség nyomaiba eredünk Pécsen és Mohácson. Utazásunk során megtekintjük az UNESCO világörökségi listáján szereplő késő római, ókeresztény temetőt a Cella Septichora Látogatóközpontban, a pécsi dómot, majd tovább kalandozunk az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára felvett Mohácsi busójárás eseményeire, ahol ízekkel, mesékkel, maszkfaragással múlatjuk az időt. Az érdeklődőkkel fakultatív programként ellátogatunk a Villánykövesdi Műemléki Pincesorra, ahol a zamatos borokat ízes vacsorával kísérjük.

A mohácsi útra a szálloda foglaltságának függvényében még január 20-ig lehet jelentkezni a YmFyYXRpa29yIzEhKyNzemVwbXV2ZXN6ZXRpLmh1 címen. Meghívó és Jelentkezési lap letölthető.