SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

Műhelyfoglalkozások

Az idei év programjaihoz látogasson el Aktuális programjaink és általános tudnivalók - 2016 című oldalunkra.

♦ 2015. november 14-én és november 21-én, két alkalommal, Gippert László és Dabronoki Béla, a Magyar Nemzeti Galéria főrestaurátorai kalauzoltak bennünket az MNG restaurátori műhelyeiben. A programsorozat keretében lehetőségünk nyílt a különböző korok és technikák mélyebb megismerésére, de a résztvevők próbára is tehették magukat keretrestaurátori technikák terén.

2013. április 27-én érdeklődő tagjaink és támogatóink egy műhelyfoglalkozás keretében Véninger Péter keramikus vezetésével pillanthattak be a görög vörösalakos vázafestészet rejtelmeibe, próbára téve kézügyességüket is.♦ 2012. május 19-én tagjaink kézműves-foglalkozáson vehettek részt, amelyen
Véninger Péter keramikus segítségével egyiptomi domborműveket mintázhattak meg.


2009. július 11-én Kónya Judit hebraista és Kevély Flóra egyiptológus tárlatvezetés keretében mutatták be tagjainknak A Szentföld öröksége című kiállítást. Ezt követően az érdeklődők a Véninger Péter vezette műhelyfoglalkozás keretében készíthették el a Holt-tengeri tekercsek tárolására használt, jellegzetes fedelű agyagedényeknek, illetve a kiállításban látható antropoid agyagkoporsóknak a kicsinyített mását.

2009. április 4. Felcsigázott csendéletek – tárlatlátogatás és társasjáték kicsiknek és nagyoknak.

Kíváncsi más programjainkra is? Kattintson!
Kurátori tárlatvezetések >>>
Kül- és belföldi művészeti utazások >>>
Előadás- és tárlatvezetés-sorozatok >>>
"Kulisszák mögött" programjaink >>>
Különleges események >>>
Tárlatvezetések más intézményekben >>>
Előadássorozatok a Múzeumon kívül >>>