SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

"Kulisszák mögött" programjaink

Az idei év programjaihoz látogasson el Aktuális programjaink és általános tudnivalók - 2014 című oldalunkra.

2014. november 13-án a Művészetek Palotájának kulisszái mögé nyerhettek bepillantást a Baráti Kör támogatói és tagjai, majd pedig a Nemzeti Filharmonikusok és a Szegedi Kortárs Balett előadásának ősbemutatóját - Richard Strauss két művét –Japán ünnepi zene és József-legenda – csodálhatták meg.

♦ 2014. május 13-án a Katona József Színházban exkluzív programon vettünk részt: megtekintettük Samuel Beckett: Godot-ra várva című darabját, majd közönségtalálkozó keretében beszélgettünk az este szereplőivel és a rendezővel

♦ 2013. május 7-én, 13-án, és 21-én egy három részes programsorozat keretében tagjaink és támogatóink az aukciós világ kulisszái mögé pillanthattak be Kelen Anna művészettörténész, a Virág Judit Galéria munkatársa segítségével.

♦ 2013. február 9-én a Baráti Kör tagjai a Nemzeti Filharmonikusok próbatermi koncertjének vendégeiként kulisszák mögötti bepillantást nyerhettek a zenekar, és a Művészetek Palotájának életébe.

♦ 2012. szeptember 26-án tagjaink bepillanthattak a Műkincsek és bűnesetek című időszaki kiállítás kulisszái mögé: Vukán Béla alezredes, a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársa tartott tárlatvezetést, majd a részvevők Dági Marianna, az Antik Gyűjtemény munkatársa vezetésével meglátogatták a Gyűjtemény letéti raktárát.

♦ 2012. április 12-én, április 25-én és május 2-án tagjaink a Régi Szoborgyűjtemény Szondi utcai restaurátor-műhelyében  zajló aktuális munkálatokba pillanthattak be Pattantyús Manga művészettörténész és Boros Ildikó faszobrász restaurátor vezetésével.

♦ 2012. január 12-én, február 16-án és március 8-án tagjaink látogatást tehettek a Régi Szoborgyűjtemény raktárában Szőcs Miriam, a Régi Szoborgyűjtemény osztályvezetője kíséretében.

♦ 2011. május 14-én Illés Eszter, a Szépművészeti Múzeum könyvtárának igazgatóhelyettese mutatta be tagjainknak a Múzeum Szondi utcai könyvtárának épületét és könyvritkaságait. Az ebédszünetet követően Szentkirályi Miklós, a Restaurátor Osztály vezetője vezette körbe a résztvevőket a könyvtár épületében található, szintén a Szépművészeti Múzeumhoz tartozó restaurátor-műhelyben.

♦ 2010. október 16-án tagjaink a Szépművészeti Múzeum képkölcsönzési politikájával ismerkedhettek meg Balogh Ilona előadásában.

♦ 2010. június 26-án Fáy András restaurátor mutatta be tagjainknak a Szépművészeti Múzeum restaurátor-műhelyét.

♦ 2010. május 19-én Schilling Sára, a Kiállítás-szervezési Osztály vezetője tartott előadást a Múzeum kiállítás-szervezési gyakorlatáról.

♦ 2009. június 6-án Pankaszi István, Munkácsy Mihály-díjas restaurátorművész kíséretében tagjainknak lehetősége nyílik a Múzeum grafikai műhelyének meglátogatására.

♦ 2009. február 7-én és március 7-én Vas Imre, az Üzemeltetési Osztály vezetőjének kíséretében végigjártuk a Múzeum üzemeltetési területét, majd Rostás Zoltán projektigazgató ismertette a Szépművészeti Múzeum bővítési terveit.

Kíváncsi más programjainkra is? Kattintson!
Kurátori tárlatvezetések >>>
Kül- és belföldi művészeti utazások >>>
Előadás- és tárlatvezetés-sorozatok >>>
Különleges események >>>
Műhelyfoglalkozások >>> 
Tárlatvezetések más intézményekben >>>
Előadássorozatok a Múzeumon kívül >>>