SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

Előadássorozatok a Múzeumon kívül

Az idei év programjaihoz látogasson el Aktuális programjaink és általános tudnivalók - 2016 című oldalunkra.

2016. április 23. és június 4. között támogatóink és tagjaink négy alkalmas programsorozaton vehetnek részt, amelynek témája a budavári várnegyed történetének, helyszíneinek és épületeinek megismerése.

2015. szeptember és október hónapokban három alkalommal folytattuk szecessziós építészeti sétánkat, amely keretében Rozsnyai József segítségével további szecessziós épületekkel ismerkedtünk meg a XIII. és V. kerületekben, valamint Fényi Tibor vezetésével betekintést nyertünk a Róth Miksa Emlékház történetébe is.

2015. április 18. és május 9. között programsorozatot szerveztünk a támogatóknak és tagoknak Budapest szecessziós építészetéről. A sorozatot felvezető előadáson Rozsnyai József művészettörténész szakmai betekintést nyújtott a budapesti szecessziós építészet történetébe, fejlődésébe és ismertette a máig fennmaradt épületeket. Szakmai vezetésével a sorozat részeként a későbbiekben sétát tettünk a Szabadság téren és környékén, valamint a Városligeti fasor mentén.

Támogatóink és tagjaink 2015. február 26. és március 29. között négy alkalmas építészettörténeti programsorozaton vehettek részt, amely során megismerkedhettek Budapest méltán gazdag építészeti örökségével, különös tekintettel három meghatározó és nemrég felújított épületre: Pesti Vigadó, Zeneakadémia, Várkert Bazár. A felvezető előadás során Dévényi Tamás építész számolt be a lezajlott és jövőben tervezett örökségvédelmi építészeti felújításokról.


Andrássy úti séták


2012. május 12.  Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Művészeti Múzeum, Kardos Tatjána adattárossal
2012. április 14. Zelnik István Délkelet-Ázsiai Aranymúzeum, Renner Zsuzsanna kurátorral
2012. március 10. Terror Háza Múzeum
2012. február 11. Postamúzeum
2012. február 4. a Magyar Képzőművészeti Egyetem Andrássy úti főépülete, Kőnig Frigyes rektorral

Budapesti gyöngyszemek

♦ 2012. október 17-én Zsigmond Attila, a Budapest Galéria igazgatója a Szépművészeti Múzeum környezetében található köztéri szobrokkal ismertette meg csoportunkat.

2011. június 25-én a Budai vár történetével ismerkedtünk meg idegenvezető segítségével, majd a Magyar Nemzeti Galéria időszaki kiállításait tekintettük meg Gimesy Péter művészettörténész vezetésében.

2011. június 11-én a századfordulós Budapest hangulatát idéztük fel a Hősök terén, illetve a Városligetben Tőkés Tímea idegenvezető segítségével.

2011. június 3-án látogatást tettünk a Schiffer-villában, illetve az Epreskertben.

Kíváncsi más programjainkra is? Kattintson!
Kurátori tárlatvezetések >>>
Kül- és belföldi művészeti utazások >>>
Előadás- és tárlatvezetés-sorozatok >>>
"Kulisszák mögött" programjaink >>>
Műhelyfoglalkozások >>>
Különleges események >>>
Tárlatvezetések más intézményekben >>>