SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

Aktuális programjaink és általános tudnivalók - 2015

Általános tudnivalók

Az aktuális Baráti Kör programokra szóló meghívót a támogatás regisztrálásakor megadott e-mail címre küldjük, amennyiben ehhez hozzájárul.

A programértesítés kézhezvétele nem jelenti a részvétel automatikus biztosítását. Programjaink iránt szerencsére nagy az érdeklődés, ugyanakkor a résztvevők száma limitált. Helyeket fenntartani korábbi rossz tapasztalatok miatt sajnos nem áll módunkban. Programjainkra a Támogatói és Adományozói szinten csatlakozó Baráti Kör tagok számára előjelentkezést biztosítunk. A programjelentkezések kizárólag a részvételi díj befizetésével biztosíthatók, az ezzel kapcsolatos tudnivalókat a meghívóban tesszük közzé.

Aktuális  programjaink

A Baráti Kör programterve 2015-ben
letölthető innen.

♦ Baráti Kör Támogatóinkat és Tagjainkat háromnapos kulturális utazásra invitáljuk, amelynek keretében megismerkedünk Dél-Magyarország és a Délvidék legjelentősebb városainak szecessziós épületeivel, Rozsnyai József vezetésével. A jelentkezést a YmFyYXRpa29yIzEhKyNzemVwbXV2ZXN6ZXRpLmh1 címen várjuk, az alább letölthető, kitöltött jelentkezési lap elküldésével.
Meghívó és jelentkezési lap letöltése.


Április 2-án (csütörtök) Dr. Németh István tart előadást a Baráti Kör számára a Magyar Nemzeti Galériában, Krisztus, mint kertész, avagy egy félreértés ikonográfiája címmel.

Április 7-én (kedd) Kelényi Béla kurátori tárlatvezetés keretében mutatja be támogatóinknak és tagjainknak a Hopp Ferenc Múzeum időszaki kiállítását, Az indológus indián-t.

Április 14-én és 28-án kurátori tárlatvezetés keretében tekintjük meg a Lechner az alkotó géniusz című tárlatot az Iparművészeti Múzeumban.

Április 16-án kurátori tárlatvezetés keretében tekintjük meg a Fényképezte: Zsigmond Vilmos című tárlatot a Ludwig Múzeumban.

Április 18-án, 25-én és május 9-én (szombat) Rozsnyai József vezetésével fedezzük fel Budapest szecessziós építészetét.

♦ Fehér Éjszakák Szentpéterváron - 2015. június 22-28.
A Szépművészeti Múzeum Baráti Körének támogatóit és tagjait 2015. június 22. és 28. között egy különleges tematikus utazásra invitáljuk Szentpétervárra, Észak Velencéjébe, amely kihagyhatatlan úti cél a világhírű Fehér Éjszakák idején.

Jelentkezni a kitöltött jelentkezési lappal a YmFyYXRpa29yIzEhKyNzemVwbXV2ZXN6ZXRpLmh1 e-mail címen lehet.
Meghívó letöltése.

Programjaink 2015-ben

Barcelona - Gaudí és a modern művészet nyomában
Hétnapos kulturális utazás 2015. március 23-29. között
A Baráti Kör támogatóit és tagjait egy különleges tematikus utazásra invitáltuk Barcelonába, mely város kihagyhatatlan úti cél a modern művészet szerelmeseinek. Meglátogattuk a neves építész, Gaudí legszebb épületeit, illetve Picasso, Miró, Dalí és Tàpies műveinek legnagyobb múzeumait, amelyek nem csupán gyűjteményeikkel, de esetenként különleges építészeti kialakításukkal is lenyűgözik az odalátogatókat. Az utazáson kísérőnk Bodor Kata volt, a Szépművészeti Múzeum Grafikai Gyűjteményének munkatársa, aki a 20. századi művészettel foglalkozva a közelmúltban Hundertwasser, Gustav Klimt, Egon Schiele és Toulouse-Lautrec művészetét bemutató kiállítások rendezésében vett részt Múzeumunkban.

Program

Rippl- Rónai nyomában - Kirándulás Kaposvárra 2015. március 6-7.
Baráti Kör Támogatóinkat és Tagjainkat kétnapos kulturális utazásra invitáltuk, amelynek keretében Rippl-Rónainak, Kaposvár nagy szülöttének életével, művészetével és nem utolsó sorban művészkapcsolataival ismerkedtünk meg.

Február 26. és március 19. között támogatóink és tagjaink a Séták a megújuló építészeti örökségeink jegyében négyalkalmas építészeti sorozaton és előadáson vehettek részt, amely során ellátogattunk a Zeneakadémiára, a Vigadóba és a Várkert Bazárba.

Február 18-án és 25-én támogatóink és tagjaink Földi Eszter vezetésével zárás utáni tárlatvezetéssel tekinthették meg a Rippl-Rónai és Maillol c. időszaki kiállítást a Magyar Nemzeti Galériában.

♦ Február 11-én támogatóink és tagjaink Petrányi Zsolt vezetésével zárás utáni tárlatvezetéssel tekinthették meg a Fordulópontok/Turning Points c. időszaki kiállítást a Magyar Nemzeti Galériában.

2014. december 6. és 2015. február 14. között Búcsú a gyűjteményi tárlatoktól - hat alkalmas tárlatvezetés sorozat

Január 10. és február 7.
között négy alkalmas előadássorozaton vettek részt támogatóink és tagjaink, mely során Németh István mutatta be a holland festészetet a Szépművészeti Múzeum gyűjteményén keresztül.

♦ Február 3-án támogatóink és tagjaink exkluzív, zárás utáni tárlatvezetés keretén belül ismerhették meg a Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Művészeti Múzeum Szépség szíve című kiállítását Fajcsák Györgyi vezetésével.

♦ Január 13-án, 19-én és 28-án
exkluzív, zárás utáni tárlatvezetés keretén belül látogathatták meg támogatóink és tagjaink a Rembrandt és a holland arany évszázad festészete kiállítást Ember Ildikó és Tátrai Júlia kurátorok segítségével.


♦ Január 27-én Földi Eszter vezetésével tettünk látogatást a Rippl-Rónai és Maillol kiállításon a Magyar Nemzeti Galériában, zárás után.

♦ Január 21-én támogatóink és tagjaink a Katona Színház Két Korea újraegyesítése című darabját tekinthették meg, majd az előadás után zártkörű közönségtalálkozón vehettek részt, ahol Máté Gábort, Ónodi Esztert és Borbély Alexandrát kérdezhették.