SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

Aktuális programjaink és általános tudnivalók

Általános tudnivalók

Az aktuális Baráti Kör programokra szóló meghívót a támogatás regisztrálásakor megadott e-mail címre küldjük, amennyiben ehhez hozzájárul.

A programértesítés kézhezvétele nem jelenti a részvétel automatikus biztosítását. Programjaink iránt szerencsére nagy az érdeklődés, ugyanakkor a résztvevők száma limitált. Helyeket fenntartani korábbi rossz tapasztalatok miatt sajnos nem áll módunkban. Programjainkra a Támogatói és Adományozói szinten csatlakozó Baráti Kör tagok számára előjelentkezést biztosítunk. A programjelentkezések kizárólag a részvételi díj befizetésével biztosíthatók, az ezzel kapcsolatos tudnivalókat a meghívóban tesszük közzé.

Aktuális  programjaink

♦ Elindult angol Baráti Körünk! Join Us!

After 8 years of successful operation of the Friends of the Museum of Fine Arts we establish the English Friend’s group and we would love to spread this opportunity among all possibly interested expat who living in Hungary.

Besides the free entrance opportunities and other benefits we offer a series of English language programs starting in late March 2016.*

For further information we please see the attached flyer and the invitation of the next program. For more information: YmFyYXRpa29yIzEhKyNzemVwbXV2ZXN6ZXRpLmh1.

♦ A művészet németalföldi megújítóinak nyomában Flandriában és Brabantban - hétnapos kulturális utazás Dr. Németh Istvánnal
2016. augusztus 22-28. (7 nap/6 éj)

Egy különleges flamand körútra invitáljuk a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria Baráti Körének tagjait, amelynek során a nagy flamand újítók, köztük Jan van Eyck, Hieronymus Bosch, idősebb Pieter Bruegel, Peter Paul Rubens, Fernand Khnopff, Victor Horta, René Magritte és kortársaik munkásságával ismerkedünk meg jeles szakértőnk, Dr. Németh István vezetésével.

Jelentkezni a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével a YmFyYXRpa29yIzEhKyNzemVwbXV2ZXN6ZXRpLmh1 címen lehet május 15-ig. Meghívó és Jelentkezési lap letölthető.

♦ Kassától a Szepességig - hatnapos felvidéki kirándulás Jékely Zsomborral
2016. május 23-28. (6 nap/5 éj)

A Szépművészeti Múzeum Baráti Körének támogatóit és tagjait 2016. május 23. és 28. között a Felvidék keleti részét bejáró különleges tematikus utazásra invitáljuk, amelynek során bepillanthatnak a középkori Magyar Királyság egyik leggazdagabb területének művészetébe. Az út során megismerhetik a térség legfontosabb városait – Kassát, Lőcsét, Eperjest és Bártfát –, a templomok gazdag falfestészeti díszét és oltárait, valamint a terület várait, köztük Közép-Európa legnagyobb középkori erődítményét.

A csoport 26 fővel biztosan elindul. Az utazásra jelenleg minden hely foglalt. Érdeklődni a YmFyYXRpa29yIzEhKyNzemVwbXV2ZXN6ZXRpLmh1 címen lehet.

Szellemi, kulturális világörökségek nyomában Pécsen és Mohácson
h
áromnapos utazás a busók földjén
2016. február 7 – 9. (3 nap/2 éj)

Egy különleges utazásra invitáljuk, melynek során a kulturális és szellemi világörökség nyomaiba eredünk Pécsen és Mohácson. Utazásunk során megtekintjük az UNESCO világörökségi listáján szereplő késő római, ókeresztény temetőt a Cella Septichora Látogatóközpontban, a pécsi dómot, majd tovább kalandozunk az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára felvett Mohácsi busójárás eseményeire, ahol ízekkel, mesékkel, maszkfaragással múlatjuk az időt. Az érdeklődőkkel fakultatív programként ellátogatunk a Villánykövesdi Műemléki Pincesorra, ahol a zamatos borokat ízes vacsorával kísérjük.