SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

Baráti Kör

Most vettünk részt először a Baráti Körnek szervezett olyan tárlatvezetésen, amely a Múzeum zárása után bonyolódott le. Több szempontból is jónak találom ezt a kezdeményezést és üdvözölném a jövőben is. Egyrészt így hétköznap, munka után is van lehetőségünk ellátogatni a Múzeumba - a csütörtöki meghosszabbított nyitva tartáson felül, másrészt pedig számomra nagy élvezetet nyújtott a kiállítás megtekintése így, hogy csak a csoportunk tartózkodott a kiállítótérben. A szervezés tökéletes volt, ezúttal is köszönet mindenkinek, aki munkájával hozzájárult a rendezvény sikeres és zökkenőmentes lebonyolításához!”
Fodor Ildikó, tag


Jelentősebb időszaki kiállításainkra, valamint a Múzeum+ estékre szóló teljes árú belépőjének értékéből 2.000 Ft-ot beszámítunk (kombinált jegy esetén is), amennyiben a látogatását követő 7 napon belül csatlakozik a Baráti Körhöz, és jelentkezési lapjához belépőjegyét is mellékeli.

Nagylelkűsége és elkötelezettsége nekünk is segíthet! A Baráti Kör célja a Szépművészeti Múzeum körül egy olyan törzsközönség kiépítése, amelynek tagjai támogatásukkal hozzájárulnak a Múzeum nagyszerű gyűjteményének megőrzéséhez és bővítéséhez, a múzeumi szolgáltatás színvonalának emeléséhez, valamint egy lendületes és vonzó kiállítási program kialakításához.

A Szépművészeti Múzeum Baráti Körének tagjai a 2015. februári zárást követően, 2015. február 16-tól a kedvezményeket a MNG épületében vehetik igénybe. A bezárás idején a MNG épülete fogja befogadni az Szépművészeti gyűjteményéből válogatott fő művek időszaki tárlatát, illetve a Szépművészeti profiljába tartozó időszaki kiállításokat, valamint a Szépművészeti Múzeumra korábban is jellemző különleges programokat, mint például a Múzeum+.

Tagsági szint
Ezt a támogatási formát mindazon magánszemélyeknek ajánljuk, akik évente legalább 2-3 alkalommal ellátogatnak a Szépművészeti Múzeum időszaki tárlataira, általában érdeklődnek a művészettörténet iránt, és évente néhány alkalommal részt vennének kurátori tárlatvezetéseken, illetve előadásokon, esetleg belföldi és külföldi utazásainkon is velünk tartanának.
Számukra a Szépművészeti Múzeum Baráti Köre az alábbi személyre szóló kedvezményeket biztosítja a csatlakozástól számított egy évre:

 • ingyenes belépés a Szépművészeti Múzeum minden időszaki kiállítására egy alkalommal
 • ingyenes belépés a Szépművészeti Múzeum állandó kiállításaira, valamint a Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításaira korlátlan alkalommal;
 • ingyenes belépés a Vasarely Múzeumba korlátlan alkalommal;
 • kedvezményes belépő váltására való jogosultság a Múzeum+ programokra;
 • ingyenes audio guide használat egy alkalommal;
 • részvételi lehetőség a Baráti Kör exkluzív programjain;
 • rendszeres tájékoztatás elektronikus hírlevél formájában;
 • 10%-os kedvezmény a Múzeum Shopban a Szépművészeti Múzeumban, a Vasarely Múzeumban és a Magyar Nemzeti Galériában;
 • kizárólagos részvételi lehetőség a Múzeum Shop vásárain a Szépművészeti Múzeumban;
 • 10%-os kedvezmény a múzeumi kávézóban a Szépművészeti Múzeumban.

Támogatói szint
Ezt a támogatási formát mindazon magánszemélyeknek ajánljuk, akik évente akár 4-5 alkalommal is ellátogatnak a Szépművészeti Múzeum időszaki tárlataira, fontos számukra művészettörténeti ismereteik folyamatos karbantartása és bővítése, értéket képvisel számukra a kurátoroktól első kézből kapott információ és a
művészettörténészekkel kialakuló közvetlen kapcsolat. Ők rendszeres résztvevői programjainknak, és akár szabadságukat is úgy tervezik, hogy a belföldi és a külföldi, magas színvonalon szervezett művészettörténeti útjainkon részt tudjanak venni.
Számukra a Szépművészeti Múzeum Baráti Köre az alábbi személyre szóló kedvezményeket biztosítja a csatlakozástól számított egy évre:
A Tagsági szint kedvezményein felül:

 • meghívó a Szépművészeti Múzeumban és a Magyar Nemzeti Galériában nyíló kiállítások megnyitójára;
 • ingyenes belépés a Magyar Nemzeti Galéria időszaki kiállításaira egy alkalommal;
 • előjelentkezési lehetőség a Baráti Kör programjaira, illetve exkluzív kirándulásaira;
 • részvételi lehetőség a támogatói kör féléves programjain;
 • ingyenes belépés a Múzeum+ rendezvényekre;
 • támogató nevesítése (igény szerint) a Szépművészeti Múzeum honlapján, illetve a Baráti Kör hírlevélben;
 • + 5% (összesen 15%) kedvezmény a Múzeum Shopban a Szépművészeti Múzeumban, a Vasarely Múzeumban és a Magyar Nemzeti Galériában
 • + 5% (összesen 15%) kedvezmény a múzeumi kávézóban a Szépművészeti Múzeumban.

Támogatóink többek között: Alács Lajosné, Alföldi István és felesége, Benkő Éva, Dean Jannone, dr. Bartha László, dr. Fehérné Milassin Györgyi és dr. Fehér Lajos, Dombóvári Olívia, Dr. Mészáros Katalin, Élő Nóra, Gárdonyi Zsuzsanna, Horváthné Szabó Ildikó és Horváth Árpád, Kelecsényiné Gáspár Katalin, Kézdi Márk, Kozma Katalin, Kűrti Alexander, Láng Judit, Lászlóné Oravecz Anna, Marjai László és Marjainé Ipacs Katalin, Máté Ágnes, Molnár János, Neulaender Márta, Osvald Ildikó, Pósa Patrik, Révai András és felesége, Sági Szilvia, Szabados Márta, Szabó Edina, Szabó Rita, Szecsei Gizella, Wavrik Zsuzsanna és Sztojanov Rumen, Zákány Judit és Zákány G. György, Zsell Szilvia.

Adományozói szint
Ezt a támogatási formát mindazon magánszemélyeknek ajánljuk, akik számára presztízs értékű a Szépművészeti Múzeumhoz való kötődésük, intézményünk dinamikus működésének fenntartását szívügyüknek tekintik, és akik  egy kisebb privát (akár születésnapi vagy évbúcsúztató) fogadás keretében
barátaikkal, vagy üzlettársaikkal is megosztanák a múzeumi élményt.
Számukra a Szépművészeti Múzeum Baráti Köre az alábbi személyre szóló kedvezményeket biztosítja a csatlakozástól számított egy évre:
A Támogatói szint kedvezményein felül:

 • ingyenes belépés a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria minden időszaki kiállítására korlátlan alkalommal;
 • évente egy, az adományozó által választott kiállítási katalógus;
 • egy alkalommal a támogató és maximum 20 vendége számára fogadás rendezéséhez ingyenes terembérlet két órán keresztül a Szépművészeti Múzeum exkluzív tárgyalójában nyitva tartási időben, majd a résztvevők számára ingyenes tárlatvezetés az állandó gyűjteményben.

A kedvezmények a támogatás mértékétől függően szólhatnak egy vagy két személy, illetve egy család részére – az alábbi táblázat szerint:

Támogatói kategória

A kedvezményben részesülők száma

Támogatás mértéke

Tagsági szint

egyéni

1 felnőtt

12.000 Ft

partner

2 felnőtt

18.000 Ft

családi

2 felnőtt és 3 (18 év alatti) gyermek

25.000 Ft

Támogatói szint

egyéni

1 felnőtt

30.000 Ft

partner

2 felnőtt

45.000 Ft

Adományozói szint

partner

2 felnőtt

45.000 Ft + 150.000 Ft adomány

Csatlakozna?
A támogatási összeg befizethető
- személyesen a Múzeum Shopban készpénzben, bankkártyával, valamint SZÉP-káryával (OTP, MKB Bank, K&H Bank) a a szabadidő zseb terhére, vagy
- a Múzeumban az Információs pultban igényelhető sárga postai csekk postán történő befizetésével, illetve
- online jelentkezésnél internetes bankkártyás fizetésre is van mód:
www.szepmuveszeti.hu/baratikor/online-regisztracio-81
.*
Kultúra utalványokat sajnos nem tudunk elfogadni.

Ha a személyes vagy postai befizetést választja, a befizetési bizonylattal ÉS a kitöltött
jelentkezési lappal fáradjon a Múzeum előcsarnokában lévő Információs pulthoz, ahol tagságát regisztrálják. Az Információs pultnál, illetve az online történő regisztrációt követően egy kártyaazonosítót adunk Önnek, amelynek segítségével már a plasztikkártyája megérkezése előtt, akár azonnal élhet kedvezményeivel. A plasztikkártyát a regisztrációt követő 15 napon belül postázzuk az Ön által megadott címre, vagy külön kérésére az Információs pultnál is átvehető.

További információért Nagy Marianna a +3620 226 9581, vagy Juhász Gabriella a +3620 439 7361 telefonszámon érhető el hétköznap 10.00-18.00 között (kivéve programok idején), vagy e-mailben a YmFyYXRpa29yIzEhKyNzemVwbXV2ZXN6ZXRpLmh1 címen.
Céges támogatás esetében forduljanak Kund Laurához a 06-1-469-7272-es telefonszámon.

* Felhívjuk figyelmét, hogy a befizetett támogatási összegről adóigazolást csak a hatályos adójogszabályok függvényében tud a Szépművészeti Nonprofit Kft. kiállítani.

Megújítaná támogatását?
A megújításhoz nem kell mást tennie, mint hogy az Ön számára kiküldött megújítási levélben található adatait leellenőrzi, szükség esetén javítja, és kiválasztja az új támogatói szintet és kategóriát. Kérjük, hogy a megújítási levelet, valamint a befizetési bizonylatot adja át információs pultban dolgozó kollégáinknak – tagsága megújítását csak így tudjuk regisztrálni. Kérjük, ügyeljen arra, hogy kedvezményes befizetés esetén a tagságmegújítás regisztrálása a korábbi tagság lejárata előtt történjen meg!
További információért Nagy Marianna a +3620 226 9581, vagy Juhász Gabriella a +3620 439 7361 telefonszámon érhető el hétköznap 10.00-18.00 között (kivéve programok idején), vagy e-mailben a YmFyYXRpa29yIzEhKyNzemVwbXV2ZXN6ZXRpLmh1 címen.
Céges támogatás megújítása esetén forduljanak Kund Laurához a 06-1-469-7272-es telefonszámon.

Tagsági megújítási kedvezmény
Azon magánszemély tagjaink hűségét, akik folyamatosan, azaz a lejárati dátumot megelőzően - de ahhoz képest - újabb egy évvel hosszabbítják meg Baráti Kör tagságukat Tagsági szinten, egy jelképes 10%-os megújítási kedvezménnyel szeretnénk megköszönni. A kedvezmény a fenti összegekhez képest kizárólag a postai csekkes és a személyes befizetésekre érvényes az alábbi táblázat szerint - akkor is, ha a következő évben más (alacsonyabb vagy magasabb) támogatói kategóriát választ.
A megújítási kedvezmény kizárólag a Tagsági szinten érvényes.

Tagsági kategória

A kedvezményben részesülők  száma

Támogatás mértéke megújítás esetén*

Tag - egyéni

1 felnőtt

10.800 Ft

Tag - partner

2 felnőtt

16.200 Ft

Tag - családi

2 felnőtt és 3 (18 év alatti)   gyermek

22.500 Ft

* Abban az esetben, ha a befizetés és a regisztráció időpontja megelőzi az előző tagság lejárati dátumát.

Programjaink
Az exkluzív Baráti Kör programokra szóló meghívót a támogatás regisztrálásakor megadott e-mail címre küldjük, amennyiben ehhez hozzájárult.
A programértesítés kézhezvétele nem jelenti a részvétel automatikus biztosítását. Programjaink iránt szerencsére nagy az érdeklődés, ugyanakkor a résztvevők száma limitált. Helyeket fenntartani korábbi rossz tapasztalatok miatt sajnos nem áll módunkban. Jelentkezését kizárólag a részvételi díj befizetésével biztosíthatja, az ezzel kapcsolatos tudnivalókat a meghívóban tesszük közzé.

Tovább a programokhoz


Szépművészeti Múzeum Baráti Kör a Facebookon - csatlakozzon hozzánk a közösségi hálón is!

A Baráti Kör saját Facebook oldalán az általános információk mellett rendszeresen hírt adunk aktuális programjainkról, a már lezajlott eseményekről pedig írásban és képekben tudósítunk. Keresse meg és lájkolja oldalunkat a Facebookon, és kövesse nyomon a Baráti Kör eseményeit a közösségi hálón! A Baráti Kör Facebook oldala elérhető innen.

MECÉNÁS TÁMOGATÓK

deloitteerstesiemens


PATRÓNUS TÁMOGATÓK

Baráti kör

 


DONÁTOR TÁMOGATÓK

DanubiusHG_logo
EGYÜTTMŰKÖDŐ PARNTERÜNK

filh_logowww. filharmonikusok.hu